Bare mamma vitner for Toska

Ni av de NOKAS-tiltalte stiller med til sammen 97 vitner, mens David Aleksander Toska stiller bare med mamma i Stavanger tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Hun er det eneste vitne hans forsvarer, advokat Øystein Storrvik, har ført opp på sin foreløpige vitneliste.

Etter det Dagbladet kjenner til, skal Toskas mor forklare seg om sønnens barndom, oppvekst og overgangen til et voksent liv med kriminalitet.

Deler av Toskas oppvekst er kjent: Han begynte på videregående skole på Fagerborg i Oslo, men droppet ut. I 1994 mangler det bilde av Toska i årboka:

«Dette individ fullførte aldri sine tre år på Fagerborg. Av og til dukket denne lille mystiske gutten opp på skolen for å hilse på», står det i årboka.

David Toska er bare registrert med ett arbeidssted. I 1994 jobbet han en kort periode på Burger King i Oslo.

Kjell Schumann

Advokat Morten Furuholmen, som forsvarer Kjell Schumann, har ført opp 16 navn på sin vitneliste.

Advokat John Chr. Elden, som forsvarer Erling Havnå, stiller med bare to vitner. Havnå er tiltalt både for NOKAS-ranet og for ranet av Postens brevsenter i Oslo i oktober 2003.

Advokat Trygve Staff, som forsvarer Ridvan Halimi, stiller med en foreløpig vitneliste på 10 navn. Staff har ført opp kvinnen, som Halimi hadde et forhold til mens hun jobbet som etterforsker i Oslo-politiet.

Dommervitne

Marius Dietrichson, som forsvarer Mektel Betew, stiller foreløpig med fem vitner. Den ene er en dommerfullmektig i Oslo tingrett. Det var hun som i egenskap av forhørsdommer i vinter løslot vitnet som hevder han fikk to millioner kroner av Betew etter NOKAS-ranet.

Pengene er analysert, og de hadde spor av glass-støv fra NOKAS-bygget. Da vitnet ble konfrontert med denne opplysning, navnga han flere av de NOKAS-tiltalte Betew angivelig skulle ha forklart hadde vært med på ranet.

Advokat Steinar Wiik Sørvik, som forsvarer Lars-Erik Andersen, stiller med en rekke kriminelle vitner fra Oslo.

21 vitner

Advokat Abdelila Saeme, Ikmet Kodzadzikus forsvarer, kommer med flere svenske vitner.

Advokat Erik Lea, som forsvarer Alf-Henrik Christensen har stevnet 16 vitner for sin klient. William Pettersens advokat møter med seks personer som skal vitne for skipperen, mens Dan Pettersen stiller med 21 vitner.

ETT VITNE: David Aleksander Toska stiller bare med mamma som vitne.