- Bare meget erfarne folk dykker i denne grotta

Grottedykkermiljøet er overrasket over at det skjer en ny ulykke.

OVERRASKET: Den meget erfarne grottedykkeren Hallgeir Revhaug er overrasket at det skjer en ny ulykke i Pluragrotten nå. Foto: Privat
OVERRASKET: Den meget erfarne grottedykkeren Hallgeir Revhaug er overrasket at det skjer en ny ulykke i Pluragrotten nå. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hallgeir Revhaug er en av Norges mest erfarne grottedykkere, og var til stede i Plurdalen ved den forrige dødsulykken i 2006, da en mann fra Grimstad omkom. Han sier til Dagbladet at han er overrasket over at en slik ulykke skjedde igjen på samme sted.

To personer, trolig fra Finland, er bekreftet omkommet etter en ulykke i går kveld. Tre personer kom seg ut og varslet en nabo som varslet nødetatene.

- At det skjedde nå igjen overrasker meg litt, men på den andre siden har det vært drevet meget avansert dykking i hele 2013 med veldig kvalifiserte dykkere i verdensnivå. Pluragrotten er verdens dypeste sumpgrotte, og det er ganske unikt. Problemet er at det også kan trekke eventyrsøkende folk, uten at jeg noen informasjon om anledningen ved denne ulykka, sier han.

Må være erfaren Revhaug forteller at det er helt ekstremt å dykke på over 100 meter i ei grotte, og at det utelukkende er svært erfarne dykkere som begir seg ned på en slik dybde.

- Det er de færreste som investerer tid og penger for å dra ned på dette nivået. Dykker man dypere enn 40 meter vil jeg påstå at man er svært erfaren, og har dykket lenger enn 10-15 år og har veldig mange kurs. Det er ikke mange av dem i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer