Bare menn får servere Obama og de andre topplederne i Haag

- Ville ikke gått med «20 menn og 3 platinablonde kvinner».

I HAAG: Statsminister Erna Solberg møtte mandag ettermiddag  USAs president Barack Obama i Haag
Foto: Statsministerens kontor / NTB scanpix
I HAAG: Statsminister Erna Solberg møtte mandag ettermiddag USAs president Barack Obama i Haag Foto: Statsministerens kontor / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En rekke av verdens ledere, blant annet Barack Obama og Erna Solberg, er samlet i Haag i Nederland for å diskutere etableringen av et internasjonalt samarbeid for å sikre kjernefysisk materiale og å forebygge kjernefysisk terrorisme.

Det blir selvsagt ikke bare tid til diskusjoner og møter, for uten mat og drikke, duger toppledere ikke.  Hva som skal inntas er ifølge avisa Algemeen Dagblad hemmelig. Det er derimot ingen hemmelighet at det utelukkende er menn over 25 år som serverer den, ifølge samme avis.

  «Ensartet utseende» Hans van der Linde, sjefen for selskapet som er ansvarlig for serveringen, sier han fikk beskjed fra arrangørene om at servitørene måtte ha et «ensartet utseende», og sier til avisa at det ikke ville gå med «20 menn og 3 platinablonde kvinner».

- Personellet må kunne framstå så tilbakeholdne som mulig, og vi kunne ikke oppnå det hvis det var med attraktive kvinner, sier han.

Daphne Kerreman, talskvinne for toppmøtet, sier det stemmer at de ba om at servitørene måtte ha et ensartet utseende, men at det var opp til leverandøren å velge om det skulle være menn eller kvinner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer