- Bare mer politi kan redusere overfallsvoldtektene

Byrådsleder Stian Berger Røsland krever minst 300 flere polititjenestemenn i Oslos gater.

KREVER MER POLITI: Ifølge byrådsleder Stian Berger Røsland (H) har det blitt 100 færre politimenn i Oslos gater de siste to åra. Han mener at bare mer politi i hovedstaden er det eneste som kan redusere overfallsvoldtektene.Foto: Erlend Aas / Scanpix
KREVER MER POLITI: Ifølge byrådsleder Stian Berger Røsland (H) har det blitt 100 færre politimenn i Oslos gater de siste to åra. Han mener at bare mer politi i hovedstaden er det eneste som kan redusere overfallsvoldtektene.Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til i går skjedde det igjen: en kvinne ble brutalt overfalt og voldtatt på Sinsen i Oslo. Voldtekten er den femte av sitt slag i hovedstaden på tre dager.

Ifølge byrådsleder Stian Berger Røsland, kan bare mer synlig politi i gatene hindre at slike overfallsvoldtekter skjer.

- For å unngå disse situasjonene må vi ha mer politi. Ordensmakta må ha mulighet til å forebygge handlingene, og raskt kunne pågripe, sier han til Dagbladet

- Færre enn for 20 år siden I 2007 gikk Berger Røslands forgjenger, Erling Lae ut i media og krevde 200 flere politimenn i Oslo.

- Nå er situasjonen forverret. I løpet av de siste to åra har vi fått 100 færre på ordensavdelingene på politikamrene i Oslo, sier Røsland.

Han mener at både Stortinget og Regjeringa prioriterer feil, og krever at det nå settes inn mer politi i Oslos gater.

- Først må vi i tilbake dit vi var for to år siden: altså opp med 100 politimenn. Deretter må vi få det samme forholdet mellom antall innbyggere og antall politi som det var for 20 år siden. Det var mer politi i Oslos gater da enn nå, til tross for at Oslos befolkning har steget med 150 000 innbyggere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer