Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bare moro med hjemme-PC

Hjemmedatamaskinene som bedrifter kjøper til sine ansatte brukes stort sett til spill, surfing på nettet, e-post og personlig økonomi. De færreste bruker hjemmedatamaskinen til å jobbe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en internasjonal undersøkelse som er gjennomført for dataselskapet Compaq. Ifølge Dagens Næringsliv ble det i fjor solgt cirka 100.000 kraftige multimediamaskiner til ansatte i bedrifter som satser på hjemmedata-avtaler. Med en gjennomsnittspris på 15.000 kroner ble det i fjor kjøpt slike hjemme-PC-pakker for rundt 1,5 milliarder kroner.

Undersøkelsen som Compaq fikk gjennomført i Norden og Benelux-landene sier noe om hva disse maskinene brukes til. Flertallet svarer at tilgangen til internett er den viktigste årsaken til å ha hjemme-PC. Deretter nevner de fleste personlig økonomi, e-post, opplæring i PC-programmer og spill. Hjemmejobbing er ikke nevnt blant de seks mest populære bruksområdene.

Blir mer fortrolige

- Hjemmedataordninger må ikke forveksles med hjemmekontorløsninger. De færreste med hjemme-PC legger opp til å jobbe mer hjemmefra, men det blir enklere å få det til. Man kan for eksempel ta med seg dokumenter hjem på diskett, sier Bjørn Horgen, en av Norges mest erfarne hjemmedata-konsulenter.

Han synes det er greit å bruke hjemmedatamaskinen til spill og moro.

- Internettsurfing og e-post er med på å øke fortroligheten med databruk, sier han.

(NTB)