Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bare én av fire ordførere tror på kommune­sammenslåing

Nesten halvparten sier nei.

KAN BLI TVANG: Opp mot halvparten av landets ordførere ønsker ikke en sammenslåing av kommuner, viser en undersøkelse Nationen har foretatt. Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) (bildet) utelukker ikke at de kan bli tvunget til å slå? seg sammen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix
KAN BLI TVANG: Opp mot halvparten av landets ordførere ønsker ikke en sammenslåing av kommuner, viser en undersøkelse Nationen har foretatt. Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) (bildet) utelukker ikke at de kan bli tvunget til å slå? seg sammen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nærmere halvparten av landets ordførere sier klart nei til en sammenslåing av kommuner, viser en undersøkelse Nationen har foretatt. Kun én av fire ordførere tror på sammenslåing.

I alt 43 prosent av de 316 ordførerne (74 prosent) som svarte avisa, sa klart nei til sammenslåing.

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) utelukker ikke at resten kan tvinges til å slå seg sammen. Både Sanner og statsminister Erna Solberg (H) har tidligere understreket at kommunereformen bygger pa? frivillighet.

- Det er vedtatt at kommunereformen bygger pa? frivillighet, men at Stortinget som landets øverste folkevalgte organ, har muligheten til å gjøre tilpasninger for a? få til gode regionale løsninger, svarer Sanner på spørsmålet om mulig bruk av tvang.

Undersøkelse viser at det kan gå mot at i overkant av hundre norske kommuner vedtar kommunesammenslåing denne våren og forsommeren.

Fristen for å søke sammenslåing er satt til 1. juli. 46 prosent av ordførerne sier at de ikke tror det går mot sammenslåing i deres kommune. De øvrige svarer enten ja (26 prosent) eller vet ikke (28 prosent). 39 prosent av ordførerne svarer at de ønsker at sin kommune blir sammenslått.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram