Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bare én blir tiltalt for drapet på Lisa Holm (17)

De to andre slipper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To av de tre som har vært etterforsket i forbindelse med drapet på Lisa Holm (17) utenfor Lidköping i juni, slipper tiltale.

Det kommer fram i en pressemelding mandag formiddag, tre måneder etter at Lisa Holm forsvant fra kafeen der hun jobbet. Hun skulle kjøre scooter hjem fra jobb, men dukket aldri opp som planlagt. Etter dager med en storstilt leteaksjon, ble jenta funnet drept.

DREPT: Svenske Lisa Holm (17), til høyre, var savnet i fem dager før hun ble funnet død, ifølge politiet drept. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DREPT: Svenske Lisa Holm (17), til høyre, var savnet i fem dager før hun ble funnet død, ifølge politiet drept. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Svensk politi er nå sikre på at en 35 år gammel litauer var alene om drapet på den 17 år gamle svenske jenta.

LES OGSÅ: Puslespillet som sjokkerer Sverige.
LES OGSÅ:
Lisa Holm (17) skal ha dødd av kvelning.

Sjefanklager Lars-Göran Wennerholm har konkludert med at det ikke foreligger tilstrekkelig med beviser for at 35-åringens kone og lillebror var delaktige i drapet, og det blir derfor ikke tatt ut tiltale mot de to.

De to brødrene jobbet med restaurering av et låvetak bare 30 meter unna kafeen der Lisa jobbet. Begge har hele tida nektet straffskyld.

35-åringens kone mistenkes ennå for å ha beskyttet en forbryter.

- Hun har blant annet vasket klær i forbindelse med lovbruddet, sier Wennerholm.

Han kan foreløpig ikke besvare Dagbladets henvendelser.

«Det går ikke bevise at mannen (lillebroren, red.journ.) har begått et lovbrudd. Ytterligere etterforskning kan ikke forandre bevismaterialet på en avgjørende måte. Heller ikke i kvinnens tilfelle går det an å bevise at hun har begått et lovbrudd. Ytterligere etterforskning kan ikke forandre bevismaterialet på en avgjørende måte», skriver han.

Etterforskerne mener å ha dannet seg et godt bilde av hvordan Lisa Holm ble drept og viser blant annet til at det ble funnet blodspor fra den siktede 35-åringen på Holms klær og eiendeler, skriver NTB.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Holm ble funnet drept 12. juni nordøst for Lidköping i en bygning ved gården Martorp, øst for kafeen der hun jobbet.

LES OGSÅ: 187 mystiske minutter: Lisa (17) sender en SMS til faren, sier hun kommer hjem.

LES OGSÅ: Barn, ikke bli redde for verden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling