Anbefaling om munnbind:

Bare én hører på Raymonds bønn

Forrige uke bønnfalt byrådsleder Raymond Johansen (Ap) Oslo-folk om å bruke munnbind der det ikke er mulig å holde én meter avstand. I stortingssalen er det bare Tuva Moflag (Ap) som følger opp.

BARE TUVA: Arbeiderpartiets Tuva Moflag var den eneste representanten som fulgte munnbind-anbefalingen til Raymond Johansen under dagens finansdebatt. Foto: Jørgen Gilbrant
BARE TUVA: Arbeiderpartiets Tuva Moflag var den eneste representanten som fulgte munnbind-anbefalingen til Raymond Johansen under dagens finansdebatt. Foto: Jørgen Gilbrant Vis mer
Publisert

- Folk må få munnbindet tilbake i veska og i jakka. Munnbind er også en påminnelse om at pandemien ikke er over, bønnfalt Johansen folk i Oslo forrige uke.

Men noe påbud om munnbind der det ikke er mulig å holde meteren kom ikke byrådslederen med - til tross for at Høyre mente Raymond Johansen ikke var tøff nok i tiltakene.

I Stortinget er det i dag finansdebatt der det gjennom dagen har vært tilnærmet full sal der representantene sitter tett i tett.

Pleksiglassene som tidligere under coronapandemien skilte representantene er også fjernet.

Corona i familien

Bildet øverst i saken viser at det bare var én representant i stortingssalen under statsminister Jonas Gahr Støres redegjørelse som fulgte Johansens inderlige bønn.

- Vi har hatt corona i familien denne uka. Jeg synes det er naturlig å være ekstra forsiktig for å beskytte kollegaene mine. Jeg antar presidentskapet vurderer oppdaterte anbefalinger fra Stortingets side på bakgrunn av Raymonds pressekonferanse, sier Tuva Moflag - Stortingets eneste munnbindbærer.

Bare én hører på Raymonds bønn

Gjennomgår smittevern

Fersk stortingspresident Masud Gharahkhani skriver i en tekstmelding til Dagbladet at han har satt opp smittevern på dagsorden i presidentskapet i dag.

- Det er naturlig å ta med seg de nasjonale/regionale råd som kommer, skriver Gharahkhani, som vil komme med en oppdatering etter møtet i presidentskapet.

I de ferske anbefalingene fra helsemyndighetene står man på å anbefale munnbind der man ikke kan holde meteren - ikke påby.

Det kan imidlertid komme påbud lokalt, som i Oslo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer