Bare én landsdel kan juble over mai-starten

Nord-Norge gjør storeslem på værfronten i helga, og usikre prognoser tyder på at landsdelen er værvinner også på nasjonaldagen.

VÆRVINNER: Skal man tro værvarselet kan man se fram til ei fin helg på Senja i Troms, hvor dette bildet er tatt.  Foto: © Nils-Erik Bjørholt / NTB scanpix
VÆRVINNER: Skal man tro værvarselet kan man se fram til ei fin helg på Senja i Troms, hvor dette bildet er tatt. Foto: © Nils-Erik Bjørholt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kom mai du skjønne milde, sier den kjente sangen. Det er imidlertid lite som tyder på noen mild og fin overgang til mai måned i værvarselet.

På Østlandet kan det til og med komme snø på dagtid i helga - i alle fall i indre strøk. Slår de verste prognosene til, vil man i Oslo kunne vente seg over 40 mm nedbør fra fredag til søndag.

- Det kommer nedbør både på Sørlandet og Østlandet fredag og lørdag, men det blir så høy temperatur at det hovedsaklig kommer som regn, sier meteorolog Mette Skjervold ved Vervarslinga på Vestlandet til Dagbladet.

«Høy temperatur» betyr ikke at det kommer noen varmebølge. Tvert imot fortsetter kaldværet på Sør- og Østlandet også i dagene framover.

- Det blir de samme temperaturene i løpet av helga som vi har nå, med i underkant av ti grader på dagtid, sier hun.

Grått i Bergen Det er Østlandet som kommer dårligst ut, mens nedbøren blir gradvis mindre utover helga på Sørlandet, med Kristiansand som utgangspunkt.

Søndag skal været på Østlandet imidlertid bedre seg litt, og nedbørsmengden minker, selv om det fortsatt vil komme regn.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer