INGEN DRAMATIKK:  Parlamentarisk leder i Fremskrittspartiet, Harald Tom Nesvik, mener at uttalelsene som dissens fra Per Sandberg på NRKs politisk kvarter i dag er udramatiske. Her avbildet etter et møte om Syria-flyktninger i statsrådssalen på Stortinget. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
INGEN DRAMATIKK: Parlamentarisk leder i Fremskrittspartiet, Harald Tom Nesvik, mener at uttalelsene som dissens fra Per Sandberg på NRKs politisk kvarter i dag er udramatiske. Her avbildet etter et møte om Syria-flyktninger i statsrådssalen på Stortinget. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

- Bare én person kan stille kabinettspørsmål

Og det er statsminister Erna Solberg, sier Frps Harald Nesvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frps nestleder Per Sandberg gikk i NRKs Politisk kvarter ut og sa at hans parti kan stille kabinettsspørsmål eller gå ut av regjering dersom partiet ikke kan godta vedtaket om Syria-flyktningene, som nå diskuteres i Stortinget.

- Vi kan ta dissens, kabinettspørsmål. Det er mange løsninger på det, men alt avhenger av hva og hvilket vedtak som Arbeiderpartiet klarer å presse gjennom i Stortinget, sa Sandberg.

- Tolker annerledes Fremskrittspartiets parlamentariske leder, Harald Tom Nesvik, trekker Sandberg-uttalelsene ned.

- Jeg ser nok at Sandbergs uttalelser blir tolket annerledes i media enn hva jeg gjør. Sandberg viser til at Frps landsmøte i oktober skal gjøre opp regnskapet for regjeringsperioden hittil, noe jeg antar de fleste andre partier også vil, sier Nesvik og fortsetter:

- Frp har fått til mye i regjering og er foreløpig fornøyd. Enhver mindretallsregjering må regjere på Stortingets vilje, og vi i Frp må leve med det meste. Dessuten er det bare en person som kan stille kabinettsspørsmål, og det er statsministeren, sier Nesvik.

Politisk spill Like etter Sandbergs dissens-svar, gikk også Trine Skei Grande ut i media. Hun sa at Venstre er rede til å gå inn i regjering om Frp går ut.

- Nå er det sikkert mye politisk spill fram og tilbake. Trine og Venstre og KrF har enhver mulighet til å tre inn i regjeringen med den samarbeidsavtalen vi fire partiene har. Men regjeringen som er, den sitter. At Frp går ut av regjering er per nå ingen problemstilling.