Bare én ulv igjen

Fire ulver ble skutt fra helikopter i løpet av helga - de to siste i går. I dag fortsetter jakta på den siste ulven myndighetene har gitt fellingstillatelse på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klart vær og 15- 20 cm nysnø ga ulvejegerne gode forhold i helga. I går klokka 14.55 ble den åttende ulven skutt etter at jakta startet i februar. Hannulven ble skutt fra helikopter i området nord for Hanestad.

Omtrent halvannen time tidligere, klokka 13.20, ble en ung ulvetispe skutt i området ved Langvola i Atndalen.

- Jegerne har hatt maksimale forhold i helga, etter at været slo om natt til lørdag. I over ei uke har det vært tåke og snøvær slik at de ikke har kunnet gå opp med helikopter, sier Jostein Sandvik i Naturoppsynet til NTB.

Da ulvejakta ble avsluttet i går ettermiddag, gjensto det én ulv av de ni det er gitt fellingstillatelse på.

Tidlig i ulvejakta ble det klart at Atndals-flokken består av åtte dyr, ikke sju som forvaltningsmyndighetene antok. Seksjonsleder i viltseksjonen i Direktoratet for naturforvaltning, Terje Bø, opplyser til NTB at fellingstillatelsen vil bli utvidet med ytterligere en ulv.

Sju av de åtte ulvene som er skutt til nå, er felt fra helikopter. Christian Pedersen, leder i rovdyrgruppa i Norges Naturvernforbund, mener dette er etisk uforsvarlig.

(NTB)