Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bare nok en seier i rekka

Obama vant en forventet seier over Clinton i Mississippi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):Barack Obama gikk som ventet seirende ut av primærvalget i delstaten Mississippi  i natt.

Allerede 30 minutter etter at valglokalene stengte klokken 20 lokal tid,  utropte flere TV-stasjoner og AP Obama til valgvinneren - et tegn på at seieren har vært overbevisende.

Obama sto over den tradisjonelle seierstalen og valgte i stedet å  la seg intervjue på CNN.

- Vel, dette er bare nok en seier i rekka vår. I hver eneste stat vi har vært har vi forsøkt å gjøre det klart at dette landet trenger forandring, og åpenbart responderte innbyggerne i Mississippi på dette,  uttalte Obama til TV-kanalen.

Øker ledelsen

Med seieren i natt øker Obama ledelsen han har til rivalen Hillary Clinton ytterlingere.

Kun 33 delegater står på spill i delstaten. Men i et så tett løp som nominsasjonsprosessen har blitt, teller hvert eneste ett. Før delegatene fra nattens valg er talt med har Obama totalt 1591 delegater, mot Clintons 1467. Delegatfordelingen fra Mississippi er ennå ikke klar. Fortsatt er det et stykke igjen til de 2025 delegatene som trenger for å bli demokratenes presidentkandidat.

Stor støtte blant afroamerikanere

Valgdagsmålinger viser at velgeren i Mississippi har delt seg etter rase. Rundt 90 prosent av de svarte velgerne stemte på Obama, mens sju av ti hvite velgere stemte på Clinton, ifølge AP.

Mississippi har en større prosentandel svarte enn noen annen stat i USA. Afroamerikanerne utgjør 36 prosent av innbyggerne og nesten 70 prosent av de registrerte demokratiske velgerne, ifølge Washington Post.

Obamas velgere fornøyd med Clinton

Meningsmålingne som er utført i Mississippi i dag viser at de demokratiske velgerne er delt også på andre måter.

42 prosent av Obamas velgere sier de ville vært fornøyd hvis Clinton ble partiets presidentkandidat. Bare 16 prosent av Clintons velgere oppgir at de ville vært fornøyd med Obama som sin representant.

Nå venter alle på det viktige valget i Pennsylvania om seks uker. Den folkerike staten som er neste post på programmet sender 74 delegater til nominasjonsvalget. Gjør Clinton nok et dårlig valg her blir hun trolig nødt til å trekke seg

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling