MISTER GREPET:  Bilbergingsbransjen er i gang med sitt travleste døgn hittil i vinter. Arkivfoto: Arne V. Hoem/Dagbladet.
MISTER GREPET: Bilbergingsbransjen er i gang med sitt travleste døgn hittil i vinter. Arkivfoto: Arne V. Hoem/Dagbladet.Vis mer

- Bare piggdekk duger i dag

Vinterens travleste dag for bilbergerne. De bruker kjettinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Biler står på kryss og tvers i veigrøfter over hele Østlandet og i Bergensområdet.

Selv rutinerte bilførere med skoningen i orden har fått den ubehagelige følelsen av hvordan Bambi har det på glattisen.

- Det er mellom en og tre timer å vente på bergingsbil nå. Dette ser ut til å bli vinterens travleste dag, sier avdelingsleder Irene Røsholt i vaktsentralen hos Falck Redning til Dagbladet ved 11.30-tiden.

Fra midnatt til klokka 09 hadde Falcks bilbergere fått 343 redningsoppdrag over. Siden morgenrushet har telefonstormen har økt. Sålangt i vinter har sist onsdag vært den travleste for Falck med 1.600 bilbergingsoppdrag.

Dagen for piggdekk I tillegg til Bergen strømmer hjelpeoppdragene inn fra bilførere i alle fylker rundt Oslofjorden: Østfold, Vestfold, Akershus, Oslo, Buskerud og Telemark.

- Nesten alle utforkjøringene skjer på sideveier. Hovedveiene er stort sett oppkjørt og bare. Hvis det er noen dag der bare piggdekk på sideveiene, så må det være i dag, sier avdelingslederen i Falck Redning.

Lyspunktet på den store utforkjøringsdagen, er at det ikke er registrert noen ulykker med alvorlige personskader.

Kjettingskift Alle redningsbilene til Falck kjører med piggdekk.

- Men i dag er selv ikke det godt nok for våre rutinerte sjåfører når de skal ut på de glatteste veiene. De må stadig ta på og av kjetting, og det tar sin tid.

 PÅ GLATTISEN:  Avdelingsleder Irene Røsholt og hennes kolleger i Falck Redning har hendene full i dag med å få bilførere opp fra grøftekanter på hele Sør-Østlandet og i Bergen. Foto: Falck.
PÅ GLATTISEN: Avdelingsleder Irene Røsholt og hennes kolleger i Falck Redning har hendene full i dag med å få bilførere opp fra grøftekanter på hele Sør-Østlandet og i Bergen. Foto: Falck. Vis mer