- Bare plaster på såret

Forskerforbundet skuffet over Venstre.

REDUSERT: Venstre forhandler med regjeringspartiene om redusert lengde på midlertidig ansesttelse. I dag kan man være midlertidig ansatt i fire pr. Venstre vil halvere lengden til to år.Foto: Eirik Kopperud Edh
REDUSERT: Venstre forhandler med regjeringspartiene om redusert lengde på midlertidig ansesttelse. I dag kan man være midlertidig ansatt i fire pr. Venstre vil halvere lengden til to år.Foto: Eirik Kopperud Edh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Venstre støtter i hovedsak regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven, men forhandler nå med regjeringspartiene om justeringer.

For et par dager siden sa Venstres mann i arbeids- og sosialkomiteen, Sveinung Rotevatn, at Venstre går inn i forhandlingene med krav om å stramme inn reglene for lengden på midlertidige ansettelser. I dag kan man være midlertidig ansatt i inntil fire år. Venstre har programfestet å stramme inn til to år.

Likebehandle Venstre vi også likebehandle offentlig og privat sektor.

Venstre mener staten er versting, og viser til eksempler på leger i sykehusstillinger og forskere i universitets- og høyskolesektoren som er midlertidig ansatt i opptil 10 år.

- Regjeringen setter døren på vidt gap for midlertidige ansettelser, og Venstres forslag blir dessverre bare å lappe på problemet, sier leder i Forskerforbundet, Petter Aaslestad, til Dagbladet.

Korte kontrakter - Selv med dette forslaget får vi flere som må gå i korte, midlertidige kontrakter fremfor i fast jobb dersom regjeringens forslag til ny arbeidsmiljølov blir vedtatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer