- Bare plaster på såret

Forskerforbundet skuffet over Venstre.

REDUSERT: Venstre forhandler med regjeringspartiene om redusert lengde på midlertidig ansesttelse. I dag kan man være midlertidig ansatt i fire pr. Venstre vil halvere lengden til to år.Foto: Eirik Kopperud Edh
REDUSERT: Venstre forhandler med regjeringspartiene om redusert lengde på midlertidig ansesttelse. I dag kan man være midlertidig ansatt i fire pr. Venstre vil halvere lengden til to år.Foto: Eirik Kopperud Edh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Venstre støtter i hovedsak regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven, men forhandler nå med regjeringspartiene om justeringer.

For et par dager siden sa Venstres mann i arbeids- og sosialkomiteen, Sveinung Rotevatn, at Venstre går inn i forhandlingene med krav om å stramme inn reglene for lengden på midlertidige ansettelser. I dag kan man være midlertidig ansatt i inntil fire år. Venstre har programfestet å stramme inn til to år.

Likebehandle Venstre vi også likebehandle offentlig og privat sektor.

Venstre mener staten er versting, og viser til eksempler på leger i sykehusstillinger og forskere i universitets- og høyskolesektoren som er midlertidig ansatt i opptil 10 år.

- Regjeringen setter døren på vidt gap for midlertidige ansettelser, og Venstres forslag blir dessverre bare å lappe på problemet, sier leder i Forskerforbundet, Petter Aaslestad, til Dagbladet.

Korte kontrakter - Selv med dette forslaget får vi flere som må gå i korte, midlertidige kontrakter fremfor i fast jobb dersom regjeringens forslag til ny arbeidsmiljølov blir vedtatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.