Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bare politi utenfor den norske ambassaden i Kina

Meldinger om demonstranter, men ingen ved ambassaden har sett noen.

ROLIG: Slik er vaktholdet utenfor den Norske ambassaden til vanlig. I dag er økt politiberedskap utenfor ambassaden. Foto: Reuters/Scanpix
ROLIG: Slik er vaktholdet utenfor den Norske ambassaden til vanlig. I dag er økt politiberedskap utenfor ambassaden. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEIJING (Dagbladet): Området rundt huset til Lui Xiaobos kone Lis Xia regnes i dag som en militærsone og det er bygget et to meter høyt gjerde utenfor huset hennes.

Journalister og fotografer nektes å ta bilder foran huset i dag.

Rolig CNN meldte tidligere i dag at demonstranter hadde samlet seg utenfor den Norske ambassaden i Beijing. Dagbladet var tidligere i dag på stedet, da var det rolig. Dagbladet har vært i kontakt med ambassaden som avviser at det pågår eller har vært noen demonstrasjon.

Det er et betydelig oppbud av sivile og uniformerte politibiler parkert utenfor og like rundt hjørnet av ambassaden.

Et sted mellom 10 og 20 politibetjenter er på standby og noen hundre meter unna står en beredskapstropp i påvente hvis noe skjer.

Også utenfor FN-hovedkvarteren i Beijing står det 10-15 uniformerte politibiler i dag.

Normalt er det bare noen få uniformerte politivakter som holder vakt utenfor de to stedene.

Maks seks personer Alle butikker, tehus og restauranter i delen av bydelen Yuyuan Tannan Lu, der Liu Xia bor, er stengt i dag og i morgen. Begrunnelsen skal være aktiviteter i den militære overkommandoen, som holder til rett over gata fra Liu Xia.

Men folk Dagbladet snakket med sier næringsvirksomheten i gata aldri er blitt stengt før. De tror stengingen er relatert til fredsprisseremonien.
Politiet i Beijing har også lagt ned forbud for restauranter og barer å ta imot reservasjoner for mer enn seks mennesker. Trolig er dette av frykt for at større ansamlinger av mennesker skal føre til at dagen i dag blir markert på noen som helst måte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!