- Bare regn kan slukke skogbrannen i Sverige

Brannen herjer på sitt åttende døgn.

ÅTTENDE DØGN: Skogbrannen i Sverige har holdt på siden forrige torsdag. Redningsledelsen tror det blir vanskelig å slukke brannen. Foto: JOCKE BERGLUND / TT / NTB scanpix
ÅTTENDE DØGN: Skogbrannen i Sverige har holdt på siden forrige torsdag. Redningsledelsen tror det blir vanskelig å slukke brannen. Foto: JOCKE BERGLUND / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Det er ikke mulig å slukke den voldsomme skogbrannen i Sverige uten regn, mener en av lederne for mannskapene som kjemper mot brannen.

Selv om brannfolk og frivillige jobber på spreng, er det svært vanskelig å få bukt med flammene, ifølge redningsleder Lars-Göran Uddholm.

- Det eneste som kommer til å slukke denne brannen er regn. Jeg tror ikke vi klarer det på egen hånd, sier Uddholm til avisa Aftonbladet.

Intenst arbeid Natt til fredag slet brannfolkene med å sikre grensene rundt brannen. Gjentatte ganger måtte de slukke flammer som blusset opp, og brannen var fortsatt ikke under kontroll, ifølge avisa Expressen.

- Vi begynner å bli ganske slitne. Akkurat nå er det bare adrenalinen som holder oss oppe, sier brannmann Per-Inge Smedberg til Expressen.

Ifølge avisa kommer bare slukningsarbeidet komme til å pågå i uker. Brannen, som er den største i moderne svensk historie, herjer nå på sitt åttende døgn, og svenske myndigheter har allerede fått bistand blant annet fra norske brannhelikoptre og fire italienske og franske spesialfly.

Bare i går gjennomførte fly og helikopter 14 flytimer, og bare flyene vannbombet skogbrannområdet 322 ganger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer