- Bare sadomasochister vil ha glede av pisking

Stortingspolitikerne er skeptiske til professorforslag.

PISK SOM STRAFF: Professor Espen Schanning ved Universitet i Oslo mener kriminelle burde få velge mellom pisk eller fengselssoning som straff. Norske politikere er skeptiske, og justispolitisk talsmann i Høyre mener bare sadomachosister vil ha glede av piskeforslaget. Foto: Agnete Brun
PISK SOM STRAFF: Professor Espen Schanning ved Universitet i Oslo mener kriminelle burde få velge mellom pisk eller fengselssoning som straff. Norske politikere er skeptiske, og justispolitisk talsmann i Høyre mener bare sadomachosister vil ha glede av piskeforslaget. Foto: Agnete Brun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Professor i idéhistorie Espen Schaanning ved Universitetet i Oslo sier i Dagbladet i dag at han mener kriminelle bør få velge mellom pisking og soning som straff.

Utspillet vekker sterke reaksjoner i hele det politiske Norge.

- Vi har prøvd å legge folk på torget, vi har prøvd å trekke ut tennene på dem, og vi har prøvd pisking. Men det har ikke vært spesielt vellykket, sier justispolitisk talsmann for Høyre, André Oktay Dahl, til Dagbladet.

Tilbake i tidHan mener kreativitet er bra i justispolitikken, men at pisking er å gå for langt.

- Norge er i front med menneskerettigheter, og da kan vi ikke gå tilbake i tid på denne måten. Jeg tror det bare er sadomasochister som vil ha glede av pisking, sier Oktay Dahl.Heller ikke SVs justispolitiske talsmann, Akhtar Chaudhry, har mye til overs for forslaget om pisking.

- Nei, sivilisasjonen har kommet lengre enn dette, sier Chaudhry, som mener det er bevist at fysisk avstraffelse ikke gir noen gevinst.

Variert- Det er mange andre land som driver med dette. De får spørre dem om hvordan det går, sier Chaudhry, med klar adresse til professor Schaaning og fengselsdirektør Alnæs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer