Bare skryt

Hvor blir det av framtida? For hvor lenge har vi ikke hørt at snart kommer teknologien som gjør at vi kan komponere vår egen Dagsrevy og grille kylling i PC-en?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At snart kan vi abonnere på vår egen TV-kveld? At snart kan vi redigere vårt eget lørdagsshow med for eksempel bare Vær-Elin, og velge vår egen programleder? At nå er vi over i det papirløse samfunnet?

Det har vi hørt temmelig lenge. Men kan vi det? Er vi det?

Nei. Bare noen måneder før framtida viser det seg at vi fortsatt må klare oss med fortida og ta til takke med at NRK sender morgennyhetene i Dagsrevyen når de ikke sender fotball.

Framtida som Jan Petersen har lovet oss, skal bli så teknologisk krevende og vanskelig at bare de beste vil klare seg, da vi taperne med ikke mer enn offentlig skolegang på samvittigheten skal møte apokalypsen, og individet kan sitte hjemme i sin egen stue og laste ned sin egen TV-kveld fra alle verdens TV-kanaler uten å zappe, hvor er den framtida?

Jeg ser ikke annet enn at fortsatt slenger det gamle aviser, pølsepapir, trikkekort og middelmådige politikere hvor som helst. Framtida, liksom. Noen som ser for seg at i det krevende, teknologisk avanserte framtidssamfunnet vil landets ledende politikere konkurrere om å kaste en stresskoffert lengst av gårde? Noen som gjør det?

Det var i fortida, det. I fortida da sjefen for Dagsrevyen bestemte hvilke nyheter folk skulle se, før vi kunne bestille de programinnslagene vi vil ha hjem til TV-apparatet vårt og se dem akkurat når det passer oss, sånn som vi har hørt om.

Men det kan vi ikke. Ikke ennå. Fortsatt sitter folk på bussen og småsover hjem fra jobb med brød og melk og nakkekoteletter i en pose på fanget. Akkurat som i fortida da folk bygde landet med bare framhaldsskolen. Når framtida kommer?

I framtida skal vi kunne grille kyllinger i mobiltelefonen, har jeg hørt.