Bare smuler igjen for Bølgen & Moi

I 2015 omsatte restaurantkonsernet for 115,6 millioner kroner og tjente 39.000 kroner før skatt.

Bølgen & Moi sliter med å tjene penger. Foto: Leif Håvar Kvande.
Bølgen & Moi sliter med å tjene penger. Foto: Leif Håvar Kvande.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Mesterkokk Trond Moi (46) og vinkelner Toralf Bølgens (60) restaurantkonsern hadde et svakt år i fjor. Det nylig offentliggjorte årsregnskapet viser at omsetningen ble redusert med nesten en femtedel.

39.000 kroner

I 2015 endte omsetningen på 115,6 millioner kroner, mot 142,2 millioner kroner året før. Samtidig var det bare smuler igjen på bunnlinjen; snaut 39.000 kroner i resultat før skatt. Finansavisen kan fortelle at sist gang selskapet leverte overskudd var i 2013.

Årsresultatet endte på minus 0,4 millioner kroner, mot et negativt årsresultat på 2,9 millioner kroner i 2014. Adm. direktør Harald Berger i Bølgen & Moi medgir at oljeuroen har skapt vanskeligere kår for restaurantkjeden.

- Vi har stort bedriftsmarked, særlig i Stavanger og Kristiansand. I fjor fikk vi kjenne på færre firmafester og representasjons-bidrag, sier Berger til Finansavisen.

Nedleggelse i Bergen

Han forteller at de svake tallene skyldes nedleggelsen av restauranten i Bergen. Selskapet begjærte oppbud mars i fjor, etter et mislykket forsøk på å utvide restauranten.

- At vi er en restaurant mindre, har jo stor betydning, Berger til Finansavisen.

Vokser på catering

Mest lønnsom var restauranten på Briskeby i Oslo med en resultatgrad på fem prosent. Også selskapets satsing på catering går bra, forteller direktøren.

- Forretningsområdet som vi kaller Bølgen & Moi på hjul, er i vekst. Vi har mange store arrangementer, og er stadig i anbudskonkurranse med de store aktørene om nye kontrakter, avslutter Berger.

Andre økonominyheter:
Nå er banken klar til å øke boligrenten
Donald Trump fikk nei - milliardær fra Larvik fikk ja