- Bare Sør-Afrika har nektet meg tidligere

Tre norske universiteter nektet den verdenskjente advokaten og jusprofessoren, Alan Dershowitz, å forelese.

FORNÆRMET: Den anerkjente advokaten, forfatteren og jusprofessoren, Alan Dershowitz (i midten), sier at det var en fornærmelse både overfor ham selv, Harvard og de norske studentene, at tre norske universiteter ikke ønsket hans forelesninger. Dette bildet er fra et møte han deltok på i Sveits i 2009. Foto: Anja Niedringhaus/ Scanpix
FORNÆRMET: Den anerkjente advokaten, forfatteren og jusprofessoren, Alan Dershowitz (i midten), sier at det var en fornærmelse både overfor ham selv, Harvard og de norske studentene, at tre norske universiteter ikke ønsket hans forelesninger. Dette bildet er fra et møte han deltok på i Sveits i 2009. Foto: Anja Niedringhaus/ Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige uke besøkte jusprofessor Alan Morton Dershowitz Norge. Dershowitz er mannen bak det internasjonale oppropet om nei til akademisk boikott av Israel, som ble signert av 11 000 akademikere verden over. I tillegg til å være en anerkjent professor i folkerett, har han også skrevet en rekke bøker.  - Han er også en av verdens mest profilerte advokater. Han har forsvart blant andre Nelson Mandela, John Lennon, O.J. Simpson og Mike Tyson, og skal nå forsvare Julian Assange, sier Dag Øyvind Juliussen ved Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ) til Dagbladet.

- Universitetene takket nei Dershowitz ble invitert av Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem som hovedtaler til arrangementet Oslo Symposium2011.

- I forbindelse med dette tok vi kontakt med Universitetet i Bergen, Trondheim og Oslo og tilbød dem gratis forelesninger med ham. Alle universitetene takket nei, sier Juliussen.

- En dekan ved Det juridiske fakultetet i Bergen sa imidlertid at de ville ha en forelesning med ham, forutsatt av at han ikke snakket om Midtøsten, men i stedet om strafferett og O.J. Simpson-saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer