- Bare spekulasjoner

Det går stadig rykter om Putins helse og et mulig kupp som er på gang i Russland. - Det er bare spekulasjoner, sier oberstløytnant.

FULLSTENDIG ØDELAGT: Oberstløytnant Geir Hågen Karlsen om situasjonen i Ukraina, 28. juni 2022. Reporter: Ivan Larsson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oberstløytnant Geir Hågen Karlsen sier at han tror russerne siktet på viktig infrastruktur, da de traff et kjøpesenter mandag.

- Det mest sannsynlige er at de har skutt mot viktig infrastruktur, sier oberstløytnant Karlsen.

Han sier at russerne bruker våpen som har vist seg å være ganske lite nøyaktige.

- De bruker en del eldre våpen, som det er kjent at er ganske upresise, men det viser seg at en del av de nye våpnene også er lite presise. Dersom det da viser seg at russerne har brukt disse til å forsøke å treffe legitime mål i tettbefolkede områder, så kan det dreie seg om en krigsforbrytelse, sier Karlsen.

Russerne hevder at de skjøt mot et våpenlager. Ukrainerne hevder at det var rundt 1000 sivile på kjøpesenteret som russerne traff.

Nå står det største slaget om to byer i Luhansk. Der har det pågått harde kamper i to måneder.

- Det skytes mye, og selv om det er lite bevegelse på kartet er det mange som dør. Det kan bli en varm og blodig sommer i Ukraina, sier Karlsen.

De siste månedene har det pågått mange spekulasjoner om et gryende kupp i Russland.

- Jeg tror ikke vi skal ha noe håp om at det skal skje, og dersom det skulle gjøre det, så er det ikke noen garanti for at den som eventuelt skulle ta over er noe mer vennlig innstilt til Ukraina eller noen andre, sier Karlsen.

- Dette er bare spekulasjoner, sier han.

Karlsen sier at han ikke kjenner til noe angående de mange krigsfangene som nå sitter fengslet i Russland.

- Jeg vet ikke noe om det, utover at jeg ikke misunner noen som sitter i en russisk fangeleir, sier Karlsen.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer