Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bare Telenor blir solgt, men ikke «kritisk infrastruktur»

Flytoget, Kongsberg Gruppen og Statskog forblir statseid.

IKKE TIL SALGS:  Flytoget og annen såkalt «kritisk infrastruktur» blir likevel ikke lagt ut for salg. Foto: Flytoget
IKKE TIL SALGS: Flytoget og annen såkalt «kritisk infrastruktur» blir likevel ikke lagt ut for salg. Foto: Flytoget Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KrF og Venstre og regjeringspartiene er blitt enige om at det ikke gis fullmakt til nedsalg i Kongsberg Gruppen, Flytoget og Statskog nå.

Det er flertall for nedsalg i Telenor.

Fullmakten til nedsalg i Telenor blir vedtatt med forsikringer om at kritisk infrastruktur blir ivaretatt.

Partiene er videre enige om å vente med å ta stilling til nedsalg i Flytoget inntil jernbanereformen er lagt fram.

- Lyttet til KrF og Venstre
- Vi er tilfreds med at regjeringspartiene på Stortinget har lyttet til KrF og Venstre, og stopper en rekke fullmakter før viktige utredninger og reformer er gjennomført, sier finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF).

- I Venstre er vi fornøyd med at det ikke blir snakk om enten helt eller delvis salg av Flytoget før regjeringen kommer med den lenge ventede jernbanereformen, sier Venstres nestleder Terje Breivik til NTB.

Regjeringens ambisjon om å redusere statlige eierandeler i endel virksomheter og bedrifter har skapt bred sosial oppmerksomhet etter at reklamemannen Ingebrigt Steen-Jensen relanserte valgkampvedtaket «Nei til salg av Norge.»