- Bare tilfeldigheter som avgjør om man får god eller dårlig helsebehandling

«Det er praksis slik det fungerer», sier generalsekretær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Epilepsiforbundet mener alt bunner ut i tilfeldigheter og flaks når det kommer til om du som pasient får god eller dårlig helsebehandling i Norge.

- Det er dessverre store forskjeller i behandlingstilbudet epilepsipasientene mottar. Ofte er det avhengig av hvilken fagperson de møter, sier Norsk epilepsiforbunds generalsekretær, Henrik Peersen, til Dagbladet.

- To år: ingenting Han får stadig henvendelser fra pasienter som lurer på hvor det blir av oppfølgingen.

- Senest i går ble jeg ringt av en pasient som fikk diagnosen for to år siden, men som enda ikke hadde fått videre oppfølging.

- Hun fikk utskrevet medisiner for to år siden, men ingen videre oppfølging. Det er bare et av mange eksempler på at vi trenger retningslinjer for hva man kan forvente av helseomsorg, sier Peersen.

For pasienten er på ingen måte unik.

I helga skrev Dagbladet om epilepsi-syke Luna. Moren hennes har samlet inn 630 000 kroner for å gi datteren en behandling hun mener Luna burde ha fått - eller blitt henvist til - i Norge (Dagbladet Pluss, krever innlogging).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer