Verdens minste politihund er død:

Bare timer skilte dødsfallene

Duoen blir omtalt som rockestjerner.

DØDE: Sheriff Dan McClelland og hans trofaste følgesvenn Migde gikk begge bort på onsdag. Foto: John Hoffart / AP / NTB
DØDE: Sheriff Dan McClelland og hans trofaste følgesvenn Migde gikk begge bort på onsdag. Foto: John Hoffart / AP / NTB Vis mer
Publisert

I 2006 fikk sheriff Dan McClelland seg en ny følgesvenn og kompanjong i tjenesten.

Partneren var chihuahuaen Migde, som etter å ha blitt en del av politistyrkene, offisielt ble kåret til verdens minste politihund av Guinness rekordbok. De to tjenestegjorde sammen i ti år, før begge gikk av med pensjon i 2016.

- Størrelsen hennes gjorde at hun ikke hadde noen problemer med å verken søke under biler, eller ta en hvil på eierens fang mens han satt ved kontorpulten, skriver Sky News.

Hollywood-råtass - Jean-Claude van Damme er svak for Chihuahuaer. Video: Jean Claud Van Damme / Facebook. Foto: NTB / Scanpix. Reporter: Jonas Andersen Vis mer

Rockestjerner

Ifølge nyhetsbyrået AP var de to partnerne å regne som rockestjerner mens de tjenestegjorde.

Partnerskapet gjorde at de ble skrevet om i flere store magasiner og deltok på en rekke talkshow.

En pensjonert talsmann for det samme politikontoret som de to jobbet ved, John Hiscox, sammenlikner Migde med en av de største personlighetene i USAs historie:

- Det var som vise fram Elvis Presley, sier han til nyhetsbyrået.

Begraves sammen

Dessverre kunne ikke livet i rampelyset vare evig. Etter å ha kjempet en lengre kamp mot kreft de siste åra, døde sheriff McClelland onsdag på et lokalt sykehus i Ohio. Noen få timer seinere døde i Migde hjemmet til de to.

Familien har sagt i en uttalelse at sheriffen og Migde skal begraves sammen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer