Bare tre bruker Trond Giskes hotellstjerner

For fem år siden lanserte staten et merksystem for norske hotell. Nå er det tre hoteller som bruker det aktivt.

HOTELLSTJERNER: Nesten ingen norske hoteller vil bruke Trond Giskes stjernemerking. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
HOTELLSTJERNER: Nesten ingen norske hoteller vil bruke Trond Giskes stjernemerking. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Norske hotelldirektører sier bastant nei til Trond Giskes hotellstjerner, skriver Finansavisen i dag.

For over fem år siden startet Nærings- og handelsdepartementet (NHD) sammen med Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) å utvikle en stjernemerkingsordning for hotellnæringen.

Etter å ha brukt om lag 10 millioner kroner på utredninger, å lage kriterier og designe logoer har bare fem av Norges vel 1.100 hoteller tatt i bruk merkeordningen, skriver avisen.

Bare tre bruker merkene Rica Ishavshotel i Tromsø, Hankø Fjordhotel, Voksenåsen konferansehotell i Oslo, Panorama Konferansehotell i Steinsland og Hotel Wassilioff i Stavern er med i ordningen, men bare tre av hotellene bruker merkeordningen aktivt på sine hjemmesider.

— NHD og hotellnæringen har stått sammen om alle utredninger som er foretatt, og det har vært enighet om å utvikle og etablere merkingsordningen, sier kommunikasjonssjef Trond Viken i NHD til Finansavisen.

Hotellnæringen bruker like gjerne TripAdvisor og Facebook, men Viken mener det er en svakhet at det mangler tredjepartskontroll.

Hankø Fjordhotell fikk fire stjerner i fjor og er et av de tre hotellene som bruker stjerne merket på sin nettside. TripAdvisor gir for øvrig hotellet 3,5 stjerner etter 14 vurderinger.

STJERNER: Hankø Fjordhotell har fått fire av fem mulige stjerner.    Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Hankø fjordhotell
STJERNER: Hankø Fjordhotell har fått fire av fem mulige stjerner. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Hankø fjordhotell Vis mer