Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bare tre-fire av ulvene som ikke er merket

Tre nye fikk radiosender mandag.

14 ER MERKEf:  Mannskaper fra Statens Naturoppsyn undersøker to ulver fra Slettås-reviret som er skutt med bedøvelsespil, før de merkes og settes ut igjen.
Foto: Henrik Skolt, NTB Scanpix.
14 ER MERKEf:  Mannskaper fra Statens Naturoppsyn undersøker to ulver fra Slettås-reviret som er skutt med bedøvelsespil, før de merkes og settes ut igjen. Foto: Henrik Skolt, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ble det merket tre nye ulver i Osdal-reviret i Hedmark. Til nå er 14 ulver merket i fylket.

Dermed gjenstår å merke tre-fire ulver.

Seksjonssjef Knut Morten Vangen i Miljødirektoratet opplyser til Østlendingen at det er åtte eller ni dyr i Slettås-reviret og ni i Osdalen-revieret - altså 17-18.

De tre dyrene som ble merket mandag, var en hunn, en hunnvalp og en hannvalp, ifølge den oppdaterte oversikten fra Miljødirektoratet.

De to første ulvene ble bedøvet og merket sist fredag. Alfahannene i både Osdal- og Slettås-revirene er blant de merkede.

Det er Statens naturoppsyn som står for merkingen, på oppdrag fra Klima- og miljødepartementet. Radiomerkingen gjør at man kan se hvor ulvene beveger seg og få mer kunnskap om skadepotensialet.

(NTB/Dagbladet).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling