Bare tre med innvandrerbakgrunn i Solbergs regjering

Og de får alle statssekretærstilling.

 BARE TRE:  Himanshu Gulati (Frp) blir statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet, Laila Bokhari på Statsministerens kontor og Dilek Ayhan (H) i Næringsdepartementet. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB Scanpix / Truls Brekke / Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BARE TRE: Himanshu Gulati (Frp) blir statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet, Laila Bokhari på Statsministerens kontor og Dilek Ayhan (H) i Næringsdepartementet. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB Scanpix / Truls Brekke / Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare tre personer med innvandrerbakgrunn er med i statsminister Erna Solbergs nye regjering.

De tre statssekretærene er Dilek Ayhan (H) i Næringsdepartementet, Laila Bokhari (H) på Statsministerens kontor og Himanshu Gulati (Frp) i Justis- og beredskapsdepartementet.

Ayhan er kjent som norsktyrkisk gründer og næringslivsleder. Hun var med på å opprette selskapet Alarga, som jobber med å «bedre bedrifters interkulturelle kompetanse».

Ayhan er ifølge Wikipedia utdannet ingeniør ved Høyskolen i Oslo. Hun fikk i 2012 OXLO-prisen «for sitt arbeid med å styrke flerkulturell ungdoms plass i norsk samfunnsliv og næringsliv»

Bokhari er statsviter, forfatter og forsker. Hun har bakgrunn fra Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) og Forsvarets forsvarsinstitutt. Hun er spesialist på terrorisme og politisk vold og var medlem av 22. juli-kommisjonen.

Himanshu Gulati (25) har vært formann i Fremskrittspartiets ungdom siden 2012. Han sitter som kommunestyrerepresentant i Skedsmo kommune, og er 4. varamedlem til Stortinget for Akershus.

Med sin norskindiske bakgrunn ble han den første flerkulturelle lederen i et norsk ungdomsparti noensinne da han tok over ledervervet i Fremskrittspartiets ungdom, ifølge Wikipedia.

(NTB)