DANS: En del av åpningssermonien handlet om britenes helsevesen. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL / NTB Scanpix
DANS: En del av åpningssermonien handlet om britenes helsevesen. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL / NTB ScanpixVis mer

- Bare tull å kalle åpnings-seremonien venstrevridd

London-ordføreren slår tilbake mot «multikulturalisme»-kritikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Reaksjonene etter OL-åpningsseremonien, hvor både Beckham, dronningen og Bond deltok, har stort sett vært positive.

Regissør Danny Boyle er blitt omtalt som et kunstnerisk geni.

Men ikke alle er like fornøyde.

- Mest venstrevridde jeg har sett Aidan Burley, som representerer De konservative i Underhuset, skrev underveis i går kveld blant annet følgende på Twitter:

- Den mest venstrevridde åpningssermonien jeg har sett. Verre enn Beijing, hovedstaden i et kommunistisk land!

- Takk Gud for at utøverne har ankommet. Nå kan vi komme oss vekk fra det venstrevridde multikulturalisme-tullet («leftie multi-cultural crap»).

TENT: OL-ilden. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB Scanpix
TENT: OL-ilden. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB Scanpix Vis mer

Etter tildels sterke reaksjoner på Twitter, nyanserte han noe to timer senere:

- Det ser ut til at meldingene mine er blitt misforstått. Jeg snakket om hvordan det ble håndtert i showet, ikke multikulturalisme i seg selv.

- Skammelig Burley er ikke den eneste som var misfornøyd.

- NHS fortjente ikke å bli så skammelig glorifisert i denne bonanzaen av venstrevridd propaganda, skriver konservative Daily Mail.

Det er tilsynelatende spesielt en egen del av sermonien, som tok for seg National health service (NHS), det offentlige helsevesenet i Storbritannia, som kan ha fått noen konservative til å se rødt. Helsevesenet ble rett og slett hyllet.

Burley har også utdypet sin misnøye overfor BBC:

FYRTE OPP: Fyrverkeri. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/Scanpix
FYRTE OPP: Fyrverkeri. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/Scanpix Vis mer

- Vi elsker alle NHS, men for folk i utlandet som så på må det ha sett rart ut med 20 minutter med barn og sykepleiere som hoppet på senger. Og så var det alle rapperne. Det var det som fikk meg til å skrive om multikulturalisme. Rap er noe som settes pris på av en relativt liten del av befolkningen, stort sett unge folk.

- Bare tull Men Burley og Daily Mail er tilsynelatende ikke i flertall.

London-ordfører Boris Johnson, som ser ut til å ha tatt en kommunikasjonsrolle som offentlig brannslukker, slår tilbake mot påstandene.

- Det var faktisk sannheten om landet vårt gjennom de siste to-tre hundre årene som ble vist på en stor, dynamisk måte. Noen sier det var venstrevridd. Det er bare tull. Jeg er konservativ og jeg gråt av patriotisk stolhet fra starten av. Jeg synes det var en av de mest fantastiske arrangementene jeg noen gang har sett. Vi var redde for at vi ikke kunne måle oss med Beijing, men det klarte vi, sier han, ifølge BBC.

Regjeringskilder sier til BBS at statsministeren ikke er enig med sin partikollega Boyle.

Daily Mail har for øvrig også publisert en sak om kritikken mot Burley.

- Flott show Blant våre lesere er det varierte reaksjoner:

LIKTE IKKE SERMONIEN: Aidan Burley. Foto: Wikimedia commons
LIKTE IKKE SERMONIEN: Aidan Burley. Foto: Wikimedia commons Vis mer

- Det var ett flott show som traff meg i hjertet. De viste frem alt det de har å være stolt av, ja som hele verden setter pris på. Jeg ble rørt til tårer da "Abide with me" klang over stadion, en av de fineste salmer vi har. Til nå den beste åpningsseremoni jeg har sett. Helt vilt at noen sitter her og skriver det er dårlig, men ja, sånn er det vel bare, skriver« MariaJulia86».

«AtomicPunker» skriver:
- Er skikkelig imponert over britene! Dette var et bra show! For å være ærlig så trodde jeg ikke at dem skulle greie det, men der tok jeg grundig feil! En fin blanding av humor og stil funker bra, og har gitt oss det beste åpningsshowet i OL noensinne!

«Antibondsk» er mindre fornøyd:
- Gjennomsyret av Boyles «venstreorienterte» politiske syn", skriver amerikanerne. Jeg også elsket åpningsshowet i London. Men så begynte propagandaen for det multietniske utopia, og jeg forlot TVen. Det var et fantastisk show, men jeg er lei av at venstreekstreme benytter alle anledninger for propaganda for sitt forvridde samfunnssyn.

PÅ TRIBUNEN: Dronningen var blant tilskuerne. Det var også London-ordfører Boris Johnson (lengst til høyre). Foto: REUTERS/Mike Blake/NTB Scanpix
PÅ TRIBUNEN: Dronningen var blant tilskuerne. Det var også London-ordfører Boris Johnson (lengst til høyre). Foto: REUTERS/Mike Blake/NTB Scanpix Vis mer