- Bare turister som drar på sjøen i slikt drittvær

Lokale Skjernøy-boere mener det var hasardiøst å dra ut på sjøen i slikt vær som det var da de seks danskene forliste utenfor Mandal.

REDNINGSARBEID Det er en omfattende leteaksjon etter de fire danskene. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
REDNINGSARBEID Det er en omfattende leteaksjon etter de fire danskene. Foto: Torbjørn Berg/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Lokale Skjernøy-boere mener det var hasardiøst å dra ut på sjøen i slikt vær som det var da de seks danskene forliste utenfor Skjernøya i Mandal onsdag.

- Jeg skulle selv ut å trekke krabbeteiner den dagen, men i sånt vær har vi ikke noe på sjøen å gjøre, sier Reidar Jenssen (69) til NTB.

Jenssen leier ut båtplass til de danske familiene som eier hytta der de seks mennene var på ferie.

- Jeg satt ved vinduet og drakk kaffe og så da de dro ut, med fiskeutstyr, men uten redningsvester. Det var jo så vidt båtripa på den vesle 14-15 fots åpne båten var over vann, forteller Jenssen.

Mye uforsiktighet Hadde han vært på brygga og ikke hjemme i stua ville han ha stoppet dem.

- Men jeg tenkte de kanskje bare skulle inn mot Tregde, og ikke ut mot havet i dette været, legger han til.

Jenssen, som er fastboende på det lille tettstedet Farestad på Skjernøy, sier han har sett mye uvettig båtkjøring i sin tid.

- Men det er mest sommerturistene som er uforsiktige på sjøen, vi som bor her vet at vi ikke skal ut på sjøen i småbåt når det er sånt drittvær.

Vanskelige forhold For letemannskapene ute på sjøen er det svært vanskelige leteforhold, forteller mannskapet om bord på Mandal kommunes skjærgårdstjenestebåt Odd. De opplyser at det nesten er umulig å gå i land på mindre holmer og skjær på grunn av høye bølger som slår mot land.

Etter alt regnet siste døgn er det også svært glatt på svabergene, noe som gjør letingen vanskelig.

(NTB)