Båret ut av skogen

KRISTIANSAND (Dagbladet): Det ble et sterkt øyeblikk for de tilstedeværende da Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble fraktet fra stedet de ble funnet drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju tjenestemenn kom bærende med to bårer. Midt i de store bårene lå de små, hvite posene med Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10).

Idet følget passerte, viste heimevernsoldater jentungene en siste respekt ved å gå opp i rett.

Så ble barna fraktet bort i en begravelsesbil fra sperringspunktet midt mellom funnstedet og fedrenes hus. Tjenestemennene hadde fraktet jentene 200 meter fra stedet de ble funnet drept i går kveld. Der hadde de ligget siden fredag.

Likene av de to drepte jentene er allerede sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo, og politiet forventer at en foreløpig obduksjonsrapport foreligger i løpet av morgendagen.

Det opplyser kriminalsjef Arne Pedersen ved Kristiansand politidistrikt.

Skolevenner i sorg

- Alle føler at det angår alle. Vi har fått telefoner og henvendelser fra hele landet, og fakser fra fjærn og nær, sier rektor Inger Berit Mjølund ved Fagerholt Barneskole til Dagbladet.

I dag morges samlet elevene ved Fagerholt barneskole seg ved skolens flaggstang før de gikk i grupper i klasserommmene for å jobbe med sorgen. I morgen skal de ha en minnestund for Lena Sløgedal Paulsen. Undervisningen skal starte opp igjen på onsdag.

I Grimstad samlet 450 lærere, elever og foreldre i gymnastikksalen på Vik skole for å minnes Stine Sofie Sørstrønen. Mange gråt mens de sang 'Så ta hverandres hender'.

Åpne kirker

Pulten til Stine Sofie var dekket med lys og blomster, og en stor plakat med et bilde av henne var omkranset av tegninger fra vennene hennes.

I ettermiddag ble Domkirken og Grim kirke åpnet for sørgende. Diakon og prest står klar for å hjelpe alle som trenger hjelp med sorgen.

HENTET UT: De to drepte jentene ble hentet ut av skogen i ettermiddag.
<B>SAMMEN OM SORGEN: - Vi har fått telefoner fra hele landet, sier rektor Inger Berit Mjølund til Dagbladet.