DUELL: Se hele statsministerduell mellom Erna Solberg (H) og Jonas Gahr Støre (Ap), fra Dagbladets valgbod foran Stortinget. Vis mer

Barket sammen i debatt: - Din statsråd har brukt tida på å splitte

Erna Solberg (H) og Jonas Gahr Støre (Ap) møttes til skjebneduell i Dagbladets valgbod foran Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var onsdag denne uka, bare fem dager før stortingsvalget 2017, at de to statsministerkandidatene barket sammen til duell i Dagbladets valgbod.

Duellen er en av de siste før skjebnevalget førstkommende mandag, og startet med kjente toner om skatteøkninger og formuesskatt.

- Forandret Høyre

Videre gjentok Støre sin kritikk om at Erna Solberg har gjort Norge kaldere ved å slippe til Frp i regjering.

- Alle sammen sier det: Det er blitt tøffere, det er blitt kaldere, og det er negativt at det er ledende politikere som setter den tonen, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre blant annet.

- Dette har forandret Høyre, for det er det eneste konservative partiet i Europa som har tatt høyrepopulistene inn i regjering, tordnet Støre.

ERNA ELLER JONAS?: Folk på gata velger hvem de vil ha som statsminister mellom Erna Solberg (H) og Jonas Gahr Støre (Ap). Video: Ingrid Cogorno Vis mer

Støre beskyldte Solberg for svakt lederskap, slik han også har gjort flere ganger tidligere de siste par ukene.

Angrep Listhaug

- Det er din regjering. Din statsråd har brukt tida på å splitte, sier han - med klar adresse til innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.

Solberg (H) benektet påstanden - og beskyldte Jonas Gahr Støre for å stemple det norske folk som kalde.

Hun tok også avstand fra Støres karakteristikk av Frp som et høyrepopulistisk parti.

Angrep Ap

I stedet beskyldte hun Støre for å ikke ta ansvar for det hun mener er stygg retorikk fra Ap i valgkampen.

- Jeg hadde håpet at Støre selv tok et oppgjør med noe av det som er blitt sagt på sin side. Blant annet har AUF i Trøndelag laget en av de styggeste valgkampvideoene, påsto Solberg, og påpekte at det i forkant av valgkampen var enighet om at partiene skulle drive redelig valgkamp.

Et knapt døgn før debatten, ble det klart at Ap-leder Jonas Gahr Støre og de rødgrønne ble den soleklare vinneren av årets skolevalg, noe Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han tolker som et frampek for valgdagen 2017.

Saken oppdateres