Barn (2) døde - foreldre siktet for uaktsomt drap

Nekter straffeskyld etter dødsfall som skal ha skyldtes Subutex-forgiftning, ifølge Bergens Tidende.

 - I DYP SORG:  Advokat Beate Hamre møter som forsvarer for faren som er siktet for uaktsomt drap på sin to år gamle sønn. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix.
- I DYP SORG: Advokat Beate Hamre møter som forsvarer for faren som er siktet for uaktsomt drap på sin to år gamle sønn. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann og en kvinne i 20-årene er pågrepet og blir ettermiddag framstilt for varetektsfengsling i Bergen i forbindelse med et barnedødsfall.

Ifølge Bergens Tidende er de to siktede foreldre til den to år gamle gutten.

Avisa skriver at barnet skal ha blitt forgiftet av et stoff som finnes i Subutex - et medikament som blir brukt i legemiddelassistert rehabilitering (LAR) av rusmisbrukere.

De to er siktet for uaktsomt drap.

Politiet fikk i ettermiddag innvilget sitt ønske om to ukers varetektsfengsling i isolasjon for både moren og faren.

Begge de siktede nekter straffeskyld, ifølge deres advokater.

- Jeg har ingen ytterligere kommentar annet enn at han nekter straffeskyld. Nå får vi bare avvente politiets videre etterforskning, sier advokat for moren, Anders Johnsen, til Dagbladet etter at det ble

Politiet mener at det er grunn til å tro at foreldrene ikke var påpasselige nok da barnet fikk i seg medikamentet, skriver Bergens Tidende.

Advokat Beate Hamre er forsvarer for den drapssiktede mannen. Hun sa at han var i sjokk over siktelsen forut for fengslingsmøte.

- Han er i dyp sorg over å ha mistet sønnen, sa advokat Hamre til Bergens Tidende før hun gikk inn i det lukkede fengslingsmøtet.

Dødsfallet skjedde for noen uker siden.

Jannike Bremar Johannessen, som er leder for person- og voldsavsnittet i Hordaland politidistrikt, ville ikke å kommentere saken før fengslingsmøtet.

Det ville heller ikke politiadvokat Eli Valheim.

- Fengslingsmøtet går bak lukkede dører. Vi ber om to uker i varetekt for begge de siktede, sa hun tidligere i dag, ifølge Bergens Tidende.

 FORELDREPAR SIKTET FOR UAKTSOMT DRAP:  Aktor Eli Valheim og advokat Anders Johnsen på vei inn til fengslingsmøtet mandag  for to som er  pågrepet etter et barnedødsfall i Bergen. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix.
FORELDREPAR SIKTET FOR UAKTSOMT DRAP: Aktor Eli Valheim og advokat Anders Johnsen på vei inn til fengslingsmøtet mandag for to som er pågrepet etter et barnedødsfall i Bergen. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix. Vis mer