Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barn (3) skambitt av løse hunder i Mandal

Tre skadd etter hundeangrep ved lekeplass.

 Hundeangrepet skjedde ved en lekeplass i Vangsveien i Mandal. Foto: Ronny Blix
Hundeangrepet skjedde ved en lekeplass i Vangsveien i Mandal. Foto: Ronny Blix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vet du noe om denne saken? Tips oss telefon 24 00 00 00, e-post 2400@db.no eller sms/mms 2400.

(Dagbladet): Tre hunder har skambitt ett barn (3) og to voksne i 20-åra i Mandal onsdag ettermiddag. En kvinne og barnet er ført til Sørlandet sykehus med store bittskader i overkroppen. Den tredje ble sendt til legevakten med lettere skader.

Skadene er ikke livstruende. Hundeeieren er pågrepet av politiet.

- Vi jobber med å finne ut hva som har skjedd, og avhører for øyeblikket impliserte og vitner for å danne oss et bilde, sier operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt til Dagbladet.

L-a.no melder at hundene kom seg ut av en innhegning før de gikk til angrep.

To av hundene er en blandingrase, mens den tredje var en mastiff, sier politiet til Dagbladet. Etter det fvn.no kjenner til, er de førstnevnte en krysning mellom dobermann og rottweiler. Hundene er under kontroll og beslaglagt av politiet.

- I henhold til hundeloven er det hjemmel for avliving når barn blir bitt. Ingen avgjørelse er så langt tatt. Eieren risikerer inntil seks måneders fengsel og bøter, sier operasjonslederen.

Politiet kan foreløpig ikke si om de skadde hadde noen slags forutgående befatning med hundene, eller om de var tilfeldig forbipasserende. De vil heller ikke opplyse om den pågrepne mannen er kjent av politiet fra før.

Ifølge fvn.no fant angrepet sted i nærheten av en lekeplass i Vangsveien, noe politiet ikke ønsker å bekrefte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media