Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barn advares mot å spise riskaker

Høye nivåer av kreftfremkallende stoff.

ADVARER: Svenske myndigheter advarer mot å la barn spise ris og risprodukter mer enn fire ganger i uka. Foto: NTB Scanpix
ADVARER: Svenske myndigheter advarer mot å la barn spise ris og risprodukter mer enn fire ganger i uka. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barn bør ikke spise riskaker ettersom de inneholder høye nivåer av det kreftfremkallende stoffet arsen, ifølge svenske myndigheter.

Det svenske mattilsynet anbefaler nå at barn ikke bør spise ris eller risprodukter mer enn fire ganger i uken, og de minste bør unngå riskaker helt og holdent, melder SVT Nyheter.

- Vi visste allerede at det fantes arsen i ris. Det vi nå har kommet fram til er at visse produkter på markedet inneholder ganske høye nivåer. Blant annet har vi et råd om at barn som er under seks år, ikke bør spise riskaker, opplyser Emma Halldin Ankarberg, toxikolog i Livsmedelsverket, til SVT.

Det svenske mattilsynet har undersøkt 102 risprodukter som er i salg, og kan slå fast at arsen-nivået i noen tilfeller er for høyt.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!