Barn av danske IS-krigere mister statsborgerskapet

Barn født av danske fremmedkrigere i Syria mister retten til sitt danske statsborgerskap etter en ny avtale mellom regjeringen og Dansk Folkeparti.

MISTER STATSBORGERSKAPET: Det er nå slutt på regelen om at barn av fremmedkrigere med dansk statsborgerskap automatisk blir danske statsborgere. Foto: AP / NTB Scanpix
MISTER STATSBORGERSKAPET: Det er nå slutt på regelen om at barn av fremmedkrigere med dansk statsborgerskap automatisk blir danske statsborgere. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver DR.

Regelen fram til nå har vært at barn av fremmedkrigere med dansk statsborgerskap automatisk blir danske statsborgere, men det er det nå slutt på.

- De er født av foreldre som har vendt Danmark ryggen, og derfor skal de ikke tilhøre Danmark, sier innvandringsminister Inger Støjberg.

Christian Langballe, som er en talsmann for Dansk Folkeparti, gleder seg over avtalen, som partiet hans har ønsket lenge.

Til DR sier han at barna aldri har kjent Danmark, at de ikke har noen tilknytning til Danmark, og at de må «ta konsekvensene» av at foreldrene har valgt å dra til Syria for å kjempe for IS.

Innvandringsdepartementet opplyser til Ritzau at den nye avtalen også gjør det mulig å frata fremmedkrigerne statsborgerskapet administrativt. Tidligere har dette kun vært mulig etter en domfellelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer