Barn bak murene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 15 år gammel asylsøker fra Irak er plassert i Skien fengsel etter at han stakk og skadet en 17-åring med kniv. Gutten som kom alene til Norge og ikke har opphold, er voldelig og ustabil. Politiet ville sette 15-åringen i varetekt i fire uker, men fikk bare medhold i én. Politiet jobber med å finne et alternativ til fengsel som alle er enige om er en dårlig løsning. Men barnevernsinstitusjonen som hadde omsorgen for ham, har ikke lov til å låse barn inne.

Barn skal ikke sitte i fengsel, bare alvorlige samfunnshensyn kan begrunne unntakstilfellene. Per i dag sitter fire gutter under 18 år i fengsel, ifølge Justisdepartementet. Justisminister Knut Storberget har lovet å få barn og unge ut. Regjeringen går inn for at flere unge lovbrytere skal dømmes til opphold i barnevernsinstitusjoner. Men verken private eller offentlige barnevernsinstitusjoner eller fengsler har bemanning til å følge opp de yngste, til dels farlige kriminelle. Vi forventer som barneombudet at 15-åringen i Skien følges skikkelig opp. Det virker som om gutten for lengst skulle fått mer hjelp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer