Barn ble bankranere

To jenter på 10 og 13 år forsøkte fredag å rane en bank i Baldwin, Pennsylvania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to jentene fortalte politiet at de gjorde det fordi de trengte penger til å shoppe, skriver nettutgaven til Pittsburgh Post-Gazette.

De to småjentene hadde håndklær rundt hodet og sokker på hendene da de entret en bank i Baldwin, Pennsylvania på fredag ettermiddag. De leverte en lapp til en funksjonær der det stod at de hadde pistol og at de ville ha 2 000 dollar. Funksjonæren stengte istedenfor døra og forhindret at noen medsammensvorne skulle komme inn i banken. Jentene hadde fortalt at en mann med pistol ventet i en bil på utsiden, og at han hadde tvunget jentene til å begå ranet.

Under avhør innrømmet de senere at de var alene om å planlegge og gjennomføre ransforsøket. De hadde lyst til å kjøpe klær, ransler, parfyme og andre ting på et handlesenter i nærheten, sier politisjef Chris Kelly. De to jentene ble overlatt til en ungdomsanstalt, og deres identitet er ikke offentliggjort.

Ingen av jentene har tidligere vært innblandet i noe kriminelt, og 13-åringen var utnevnt æreselev ved sin skole.

Da de ble hentet av politiet hadde jentene på seg et ekstra lag med klær som de skulle kvitte seg med etter ranet. De fortalte at de hadde fått noen av ideene til ranet fra TV, sier politisjef Kelly til Pittsburgh Post-Gazette.

marius.meyer@dagbladet.no