- Barn ble kjørt til sykehus etter brann

Tre til sykehus og ni til legevakten etter boligbrann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Flere ble fraktet til A-hus etter brann i en boligblokk i Tokerudberget 19, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Even Jørstad til Dagbladet.no.

Tre personer ble sendt til sykehus og ni til legevakten etter brannen opplyser politiet til NTB. Politiet fikk melding om brannen klokken 23.56 i går. Ingen ble hardt skadd.

- Flere av de skadde, var veldig unge. En liten jente i seksårs-alderen var blant de som ble kjørt til legevakten, sier en nabo til Dagbladet.no.

Evakuerte 23 personer

- Det var veldig kraftig røykutvikling, men brannen ble raskt slukket, sier naboen.

Han bor selv rett nedenfor boligblokken der brannen fant sted.

- Det var bare den oppgangen og de to ved siden av, som ble evakuert. Men mange mennesker hadde kommet seg ut og samlet seg utenfor boligblokken, sier han.

Til sammen ble 23 personer evakuert. De som ikke endte på sykehus og legevakten, kunne kort tid etter komme tilbake til leilighetene sine, opplyser politiet.

KJØKKENBRANN:Brannen begrenset seg til kjøkkenet i leiligheten i Tokerudberget 19. Mms-foto: DAGBLADET.NO-TIPSER
KJØKKENBRANN:Brannen begrenset seg til kjøkkenet i leiligheten i Tokerudberget 19. Mms-foto: DAGBLADET.NO-TIPSER Vis mer

Begrenset til kjøkkenet

Fem politibiler, to brannbiler med stigebil og  røykdykkere var på stedet etter at det begynte å brenne i leiligheten, ifølge naboen.

- Brannen begrenset seg til kjøkkenet, og den ble raskt slukket. Men ventilasjonsanlegget er koblet sammen mellom leilighetene i blokken, og dermed sivet det røyk inn via anlegget til andre leiligheter. De tre som ble sendt til sykehus oppholdt seg i leiligheten der brannen startet, og de ble mest eksponert for røyken, forklarer Jørstad.