- Barn blir ofre for sparekniven

Barneombudet ber Oslo kommune granske den bitre striden om barnevernsmillionene.

OFRE FOR SPAREKNIVEN: - I barnevernet er det ganske vanlig at barn blir satt ut på anbud. Vi ser svært ofte at barn ikke får det tilbudet de bør ha, fordi pris blir tillagt for stor vekt. De blir ofre for sparekniven, sier Reidar Hjermann. Foto: JØRN H. MOEN/DAGBLADET
OFRE FOR SPAREKNIVEN: - I barnevernet er det ganske vanlig at barn blir satt ut på anbud. Vi ser svært ofte at barn ikke får det tilbudet de bør ha, fordi pris blir tillagt for stor vekt. De blir ofre for sparekniven, sier Reidar Hjermann. Foto: JØRN H. MOEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går skrev Dagbladet om beskyldningene om kriminelle ansatte, prissamarbeid og brudd på konkurranseloven i et barnevernsanbud til en verdi av 600 millioner kroner.

Nå mener barneombudet, Reidar Hjermann, Oslo kommune om å vurdere anbudsprosessen på nytt.

- Jeg ber politikerne og administrativ ledelse i kommunen om å stoppe opp. Hvis det er tvil om at tilbudene som er valgt er faglig gode nok, bør man vurdere å ta en runde til, sier Hjermann.

Storm rundt anbudsmillioner Det var under et møte i Oslo bystyres finanskomité det kom fram at det har kommet inn bekymringsmeldinger om straffedømte ansatte og mistanke om prissamarbeid. Alle påstandene gjelder selskaper som har vunnet anbud i barnevernstjenesten.

Kontrakten gjelder i opptil fire år, har en verdi på 600 millioner kroner «basert på historiske tall og opsjoner» og ble utlyst 15. mars i år. Anskaffelsen omfatter tiltak for «barn og ungdom som, pga. forholdene i hjemmet, eller av andre grunner, har et særlig behov for oppfølging».

- Ofre for sparekniven - I barnevernet er det ganske vanlig at barn blir satt ut på anbud. Vi ser svært ofte at barn ikke får det tilbudet de bør ha, fordi pris blir tillagt for stor vekt. De blir ofre for sparekniven, sier Hjermann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer