Corona i USA:

- Barn blir syke og dør

I Florida, som for tiden betegnes som USAs episenter, nærmer sykehuskapasiteten seg bristepunktet. Samtidig ser helsepersonell en bekymringsfull utvikling: stadig flere barn blir alvorlig syke av covid-19.

BARN BLIR SYKE: Stadig flere barn legges inn på intensivavdelinger i Florida etter å ha testet positivt for coronaviruset. Foto: Shannon Stapleton / Reuters / NTB
BARN BLIR SYKE: Stadig flere barn legges inn på intensivavdelinger i Florida etter å ha testet positivt for coronaviruset. Foto: Shannon Stapleton / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Pilene peker i feil retning i Florida, som torsdag registrerte det nest høyeste smittetallet siden pandemien fikk fotfeste i den amerikanske delstaten. Det siste døgnet ble det rapportert om 20 133 positive prøver. Rekorden, som ble satt 31. juli, er på 21 689 smittetilfeller.

Den nye smittebølgen har satt fart på sykehusinnleggelsene i delstaten. Torsdag var 12 888 covid-19-pasienter innlagt på sykehus, hvorav omtrent 2500 fikk intensivbehandling. Det er fjerde dagen på rad at Florida registrerer rekordhøye innleggelser, skriver Miami Herald.

En undersøkelse gjennomført av avisa viser at antall barn under 12 år har hatt den sterkeste økningen hva gjelder sykehusinnleggelser den siste måneden.

- Barn dør

Sykehuset UF Health i Jacksonville behandler nå flere coronasyke barn enn på noe annet stadiet av pandemien.

- Flere barn blir syke. De blir innlagt på intensivavdelinger, blir lagt i respirator og dør. Vi har dessverre hatt dødsfall, sier barnelege ved sykehuset, Mobeen Rathorne, ifølge Sky News.

Rathorne er bekymret for den langvarige skaden coronainfeksjonen kan påføre barn og unge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer