Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Barn bør ikke fiske

- Fisk føler smerte. Gi dem kikkert og fotoapparat i stedet, mener Dyrebeskyttelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dyrebeskyttelsen mener det er galt å dele ut fiskestenger til skolene i landet fordi de mener fisk føler smerte. De liker heller ikke at barna skal lære å tre mark på en krok, skriver Dagsavisen.

Statskog, Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) og Sølvkroken AS står bak «Skolestangprosjektet 2003» som går ut på å dele ut 40.000 fiskestenger som klassesett til barneskolene. I fjor delte de ut i alt 30 000 stenger.

- Reaksjonene fra skolene, foreldre og elever har vært udelt positive. Unger trenger å møte de delene av naturen som de blir mer og mer fjernet fra, sier Steinar Paulsen, fritidsfiskekonsulent i NJFF til avisa.

I et brev til Statskog stiller imidlertid Dyrebeskyttelsen seg kritisk til prosjektet og viser til forskning på fiskens følelsesliv. «Dyrebeskyttelsen Norge mener at fisk er i stand til å føle smerte. Dette støttes også av nye forskningsresultater. Eventuell tvil om fiskens smerte må komme fisken til gode», skriver organisasjonen.

- Det er viktig at barn får oppleve naturen, men det kan de gjøre uten å pine andre arter. Elevene kunne fått kikkerter og fotoapparater i stedet, sier sekretariatsleder Siri Relling i Dyrebeskyttelsen.

I tillegg er hun lite begeistret for at elevene skal lære å sette mark på kroken.

- Vi kan ikke utelukke at marken føler smerter. Jeg tviler dessuten på at barn syns det er greit å tre mark på en krok. Kanskje andre syns vi er hysteriske, men dette handler om respekt for våre medskapninger, sier Relling.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media