Barn bygde livsfarlig barrikade på togskinne

Bare noen minutter før et tog passerte i 120 km/t hindret forbipasserene at toget kolliderte med en barrikade tre unge gutter hadde bygd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre guttene på 6, 7 og 9 år stablet en handlevogn, tre veikjegler, bildekk, murstein og annet skrot på en svært trafikkert toglinje mellom Liverpool og Manchester. Det hele var ment som en lek, og det virker ikke som om guttene forsto alvoret i hva de gjorde da de ble oppdaget.

Hendelsen fant sted 27. juni i år. Nå går politiet ut med bilder av hendelsen, bilder som en forbipasserende festet til videotapen sin. Da skrotet på toglinjen ble oppdaget ble politiet øyeblikkelig varslet. De klarte å stanse togtrafikken på linjen, og dermed unngå en katastrofe som kunne kostet mange mennesker livet. Hver time passerer fire tog strekningen der guttene bygde barrikaden, og flere av dem holder en hastighet på over 120 kilometer i timen.

- Jeg grøsser ved tanken på at unger leker på et så farlig område. Og ikke minst på konsekvensene hvis et tog traff barrikadene de bygde, sier politisjef Peter Holden til Ananova.

Han er sikker på at toget ville ha sporet av, noe som ville ført til store skader, og trolig tap av menneskeliv.

Politiet går nå aktivt ut med historien fra juni for å informere foreldre om at de må passe bedre på ungene sine om sommeren. Mange barn kjeder seg når det er skolefri, og da finner de på merkelige ting, som å bygge en barrikade på en togskinne.