Barn døde i mors mage - nå frikjennes sykehuset

Politiet har henlagt etterforskningen av helsepersonell ved fødeavdelingen på Kongsberg sykehus etter at et ufødt barn døde i fjor.

BLE GRANSKET: Forholdene ved fødeavdelingen på Kongsberg Sykehus ble gransket i fjor etter at et ufødt barn døde i slutten av januar. Foto: Tore Meek / Scanpix .
BLE GRANSKET: Forholdene ved fødeavdelingen på Kongsberg Sykehus ble gransket i fjor etter at et ufødt barn døde i slutten av januar. Foto: Tore Meek / Scanpix .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for etterforskningen var at et ufødt barn døde i slutten av januar i fjor.

En gravid kvinne møtte opp ved fødeavdelingen på Kongsberg om kvelden 23. januar i fjor.

Fosteret var dødt Etter undersøkelser ble hun sendt videre til Sykehuset Buskerud i Drammen, og der ble det konstatert at fosteret var dødt. Politiet har etterforsket saken etter anbefaling fra Helsetilsynet i Buskerud.

Politiet har undersøkt om helsepersonellet har fulgt den såkalte forsvarlighetsstandarden i helsepersonelloven.

- Etterforskningen har søkt å avdekke om noen har opptrådt i strid med denne forsvarlighetsstandarden. Straffansvar etter bestemmelsen er betinget av at det kan konstateres forsettlige eller grovt uaktsomme brudd etter helselovgivningen, sier politiinspektør Per Morten Sending i Søndre Buskerud politidistrikt.

Advarsel til jordmor Fødeavdelingen på Kongsberg ble stengt i slutten av januar i fjor etter dette dødsfallet. Avdelingen ble ikke åpnet igjen før i midten av april. Statens helsetilsyn har gransket flere hendelser ved fødeavdelingen. I september i fjor konkluderte tilsynet med å begrense autorisasjonen til en lege slik at vedkommende ikke kan ha vaktberedskap på en fødeavdeling.

Det ble også gitt en advarsel til en jordmor.

(NTB)