Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barn døde i varm bil

NEW YORK (Dagbladet): De var søskenbarn og bestevenner. Nå er de døde. I nær 40 graders varme ble Brianna (2), Ramon (3), Steven (5) og Christina (6) funnet livløse i bagasjerommet på en bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tragedien har rammet familiene Rohan, Torres og Dawson i byen Gallup i delstaten New Mexico i USA.

Seint mandag ettermiddag - natt til tirsdag norsk tid - var plutselig de fire små søskenbarna sporløst bort.

Mødre, fedre, tanter og onkler leita desperat etter de fire smårollingene.

I bagasjerommet

Vel en time etter at barna forsvant, satte en av tantene seg inn i bilen, for å hvile seg i den intense varmen. Idet hun skrudde ned lyden på stereoanlegget, hørte hun et svakt stønn. I bagasjerommet lå barna, tre var allerede døde, mens seks år gamle Christina Rohan så vidt hostet.

- En grusom tragedie, sier politiløytnant Craig Meo ved politiet i Gallup, New Mexico.
Politiet etterforsker de fire dødsfallene som en tragisk ulykke og kommer trolig ikke til å sikte noen av familiemedlemmene for uaktsomhet.

Livløse

- Barna var ute og lekte. Det ble slått full alarm et kvarters tid etter at de sist ble sett, sier politiløytnant Craig Meo.

De fire har trolig krøpet opp i bagasjerommet på bilen for å leke, og så har bakluka låst seg. Bilen de ble funnet i, ble brukt da de desperate foreldrene leita etter smårollingene.
Faren til en av de forulykkede kjørte rundt i nærområdet med bilen i om lag 45 minutter og leita etter barna, mens de lå livløse i bagasjerommet.

De tre yngste, Brianna Rohan (2), Ramon Torres (3) og Steven Dawson (5), var allerede døde da de ble funnet. Seks år gamle Christina Rohan var bevisstløs, og døde på det lokale sykehuset i Gallup natt til onsdag norsk tid.

Varmebølge

I en pressemelding fra politiet i Gallup blir det bekreftet at dødsårsaken var en kombinasjon av varme og mangel på oksygen.

Temperaturen i bagasjerommet anslås å ha vært om lag 60 varmegrader.

- De var verdens søteste og snilleste unger, sa en gråtkvalt Jimmy Rohan, onkel til de forulykkede barna til amerikanske medier i går.
Familiene var i går samlet i sorg i hjembyen på grensa til Arizona.

Sør i USA er det rekordvarme. I delstatene Texas, Arizona, New Mexico og deler av California har temperaturen i flere dager vært på over 40 grader celsius. Varmen anslås å ha tatt livet av mellom 15 og 20 personer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!