Barn dør hver dag

I Etiopia dør minst syv barn under fem år hver dag. I dag ble to år gamle Hamdi båret til graven i Denan, 450 km sørøst for Addis Abeba.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hamdi døde, som alle de andre barna, av sult. FN har nå sendt spesialister til det sultrammede området på Afrikas horn. Spesialutsending og leder av FNs World Food Program Catherine Bertini bønnfaller nå vesten om å bidra med hjelpesendinger. Hun er nå i området det 16 millioner mennesker trues av sultedøden.

I Gode, 500 kilometer fra hovedstaden Addis Ababa i det sør-østlige Etiopia, har det nesten ikke regnet på tre år.

Håp

- Nå er det tid for det internasjonale samfunnet å hjelpe. Derfor må vi komme tilbake fra denne turen med kunnskap om behovene, og en bønn til det internasjonale samfunnet om å hjelpe mer enn de allerede har gjort, sa Bertini ifølge BBC Online før avreise.

Et lite tegn om håp ankom flystripen i Gode samtidig som FN-sendingen. Et Røde Kors-fly lastet med proteinholdige kjeks - den første av en serie daglige hjelpesendinger som vil fortsette i minst to måneder.

Unicef anslår at det haster å få nærmere 900.000 tonn forsyninger på plass.

DØDE I DAG: Her bæres to år gamle Hamdi til sin provisoriske grav i dag. Hamdi er bare ett av minst syv barn som daglig dør av sult i Etiopia.