Barn drept i granatangrep mot skole på Sri Lanka

Minst to barn ble drept og ti såret da den tamilske LTTE-geriljaen torsdag angrep en skole med granater i Trincomalee, øst på Sri Lanka, opplyser regjeringshæren i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Granatene traff skolen og en busstopp i nærheten i landsbyen Muttur, opplyste brigadier Sanath Karunaratne, pressetalsmannen for den srilankiske regjeringshæren.

Ifølge ham ble om lag ti barn kjørt til sykehus etter angrepet, som kom fra et område som kontrolleres av den tamilske separatistgeriljaen.

LTTE har kjempet for en tamilsk stat nord og øst på Sri Lanka siden 1983, en krig som har kostet 65.000 mennesker livet.

Tidligere SV-leder Erik Solheim er engasjert av det norske utenriksdepartementet som fredsutsending til landet, og har hatt gjentatte møter med representanter fra begge sider i konflikten.

Senest forrige uke tente flere hundre nasjonalister fyr på en dukke som skulle forestille Solheim utenfor den norske ambassaden i Colombo, i protest mot at Solheim hadde hatt et møte med tamilgeriljaens leder Vellupilai Prabhakaran.

(NTB)