Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barn drept i Hizbollah-angrep

Lekte fredelig i Nazareths gater da bomben smalt. Men ti ganger flere libanesere enn israelere drept i kampene så langt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En Hizbollah-rakett av typen Katyusha traff et hus i den nord-israelske byen Nazareth i ettermiddag. To brødre på tre og ni år, som lekte i området ble drept, melder AP.

Lekte i gata
- Det er ferie og det er ettermiddag, barn leker selvfølgelig i gatene, sier Mohammed Assawi som så hele situasjonen, til Israels Channel 10.

Ifølge Assawi traff raketten midt i sentrumsgaten der de to barna lekte.

- Det er grusomt å fortelle hva vi så. Israelsk politi opplyste senere at også en tredje person ble drept av Hizbollah-raketten. To andre ble skadet. I løpet av konflikten har også flere barn blitt drept i israelske angrep. 

Bakkekamper

Den åttende dagen av den opptrappede konflikten i Midtøsten fortsetter med harde kamper, også mellom israelske bakkestyrker og Hizbollah i Sør-Libanon, melder AP.


Den israelske hæren vil gjøre slutt på Hizbollahs kontroll i grenseområdene mellom Israel og Libanon. Skuddvekslingene i dag pågikk i flere timer.

- Vi vil ikke ha en terroristorganisasjon utplassert på vår nordre grense. Hizbollah har gjort hele regionen urolig, sier talsmann for den israelske regjeringen, Miri Eisin til BBC.

image: Barn drept i Hizbollah-angrep

Til nå har 28 israelere mistet livet i konflikten, mens over 280 libanesere er drept. De fleste av dem er sivile, melder AP.

Nordmenn ut av Libanon

Mange tusen utlendinger har blitt eller blir evakuert fra Libanon. I dag kom det norskchartrede skipet «Hual» med rundt 180 nordmenn, frem til Kypros etter å ha dratt fra Libanon i går. En buss med 14 norske borgere har ankommet Beirut fra Saida sør i Libanon. En annen buss med ytterligere 17 nordmenn er underveis og er ventet til Beirut i kveld.

- Situasjonen er vanskelig og tidkrevende. Nordmenn er spredt over et stort område, og vi må i mange tilfeller vurdere hvert enkelt tilfelle for seg, sier Frode Overland Andersen i UD til Dagbladet.no.

- Vår hovedprioritet nå er å få alle nordmenn som ønsker det ut av Libanon.

Humanitær krise
FN frykter at situasjonen i Libanon skal utvikle seg til en humanitær krise. 500 000 libanesere er på flukt og bomber hindrer nødhjelp i å komme frem.

Den libanesiske sosialministeren Nayla Muawad mente i går at målet med Israels offensiv i Libanon er å utsulte det libanesiske folk.

- Situasjonen er motbydelig. Israel har isolert Libanon fra resten av verden, ødelagt havner, flyplasser og hovedveiene, sa Muawa til AFP.

FORTSETTER ANGREPENE: Israel fortsetter å bombe libanesiske mål. Foto: EPA/SCANPIX
FORTSETTER ANGREPENE: Israel fortsetter å bombe libanesiske mål. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
BAKKEKAMPER: Israelske soldater marsjerer mot grensen til Libanon.
PÅ VEI TIL KAMP: En konvoi av Israelske tanks forbereder inntog i Libanon.