Barn drept i NATO-angrep i Afghanistan

Sør for Kabul

 BARN DREPT:  En gutt gråter i begravelsen i Logar-provinsen rett etter angrepet onsdag der fem sivile afghanere ble drept. Fire av dem var barn. FOTO:  Reuters/NTB Scanpix.
BARN DREPT: En gutt gråter i begravelsen i Logar-provinsen rett etter angrepet onsdag der fem sivile afghanere ble drept. Fire av dem var barn. FOTO: Reuters/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem sivile afghanere, fire av dem barn, er drept av afghanske og vestlige spesialstyrker, opplyser lokalt politi.

Angrepene fant sted i Logar-provinsen rett sør for Kabul natt til onsdag, under en operasjon som var rettet mot opprørere i området.

- To sivile ble drept og tre ble såret. De sårede døde senere av skadene. Fire av de drepte var barn, opplyser polititalsmannen Rais Khan Seddiq.

23 døde fra Taliban 23 talibanopprørere ble også drept i angrepet i Sejewand-området, mens 26 ble tatt til fange, heter det i en kunngjøring fra innenriksdepartementet i landet.

En talsmann for den NATO-ledede ISAF-styrken sier at man «er kjent med påstandene om sivile tap», men hevder at utenlandske styrker «ikke var direkte involvert».

Forsvarsdepartementet i Kabul avviser at sivile ble drept, men fjernsynsbilder fra området viser minst tre drepte barn.

- Alle de som ble drept eller pågrepet bar våpen, fastholder en talsmann for departementet, Afzal Aman.

Karzai mot NATO Ifølge Rais Khan Seddiq var det afghanske kommandosoldater, støttet av utenlandske spesialstyrker som sto bak operasjonen i Logar-provinsen. Det er ikke kjent hvilken nasjonalitet NATO-soldatene hadde.

President Hamid Karzai har gjentatte ganger kritisert NATO for de nattlige raidene på jakt etter Taliban.

Etter anklager om kidnappinger og drap i naboprovinsen Wardak i februar, nektet Karzai amerikanske spesialstyrker å operere i området.

(NTB-Reuters-AFP).