Barn fant seks kilo amfetamin

DRØBAK (NTB): Et mindreårig barn fant en ryggsekk med seks kilo amfetamin pulverform og 10 000 narkotiske tabletter er i strandkanten nord for Drøbak i formiddag. Stoffet har trolig en gateverdi på flere millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tror narkotikaen er droppet fra et skip, for at sekken deretter skulle bli plukket opp langt inne i Oslofjorden. Mottakeren eller mottakerne har trolig deretter mistet sendingen av syne. Ryggsekken stoffet lå i, er svenskprodusert. Men politiet vet ikke om stofet kan stamme fra Sverige. De ber nå publikum om tips om unormale søk langs strendene eller vitneobservasjoner av dropp fra båter de siste dagene.

Avtalt slipp

I tillegg til narkotikaen inneholdt den gule og svarte ryggsekken av merket «Jokkmokk» en flytevest. Av denne grunn tror politiet at sekken bare har ligget kort tid i vannet, og de mener at sekken representerer et bevisst og forhåndavtalt dropp av narko til det norske markedet.

  Politiet byttet ut stoffet i sekken og la den tilbake på funnstedet. Deretter spanet politet her og andre steder langs Oslofjorden, både til lands og til vanns, fram til tirsdag kveld. To 18-åringer ble pågrepet da de fant og åpnet sekken.

  - De to ble umiddelbart løslatt da det ble klart at de ikke hadde noe med saken å gjøre, sier politiadvokat Stein Vale i Follo.

  Ingen er til nå pågrepet i narkotika-saken. Politiet har trolig få handfaste spor å gå etter hittil.

Stort beslag

Politiet mener det beslaglagte stoffet kan ha en gateverdi på flere millioner kroner. Ifølge analyser foretatt ved Kripos er altså narkotikaen i pulverform amfetamin. Tablettene inneholder også amfetamin. De inneholder derimot ikke hallucinogene stoffer av ecstasy-typen, til tross for at pillene hadde innstansede symboler.

  Lensmannsfullmektig Thor Andres Aamodt i Drøbak opplyste på en pressekonferanse at pillene er av en type som ikke er kjent i tidligere politibeslag.

  Ifølge Aamodt har politiet lenge hatt mistanke om at dropp i Oslofjorden fra de internasjonale ferjerutene til Oslo kan ha vært en måte å innføre narkotika til Norge på. Politiet har imidlertid ikke gjort funn eller beslag på linje med det som nå er skjedd i Drøbak tidligere.

NARKO-FUNN:</B> Politiadvokat Stein Vale viser ryggsekken som ble funnet med seks kilo amfetamin og 10.000 tabletter.