SKUMLE KLOVNER: I Greenville er mange meget bekymret for meldingene om klovner som lusker rundt og forsøker å lure barn med seg inn i skogen. Denne klovnen er ikke en slik klovn - han er fotografert på Comicon-messen og gjør seg trolig bare skummel for å blidgjøre fotografen. Foto: Alex Milan Tracy
SKUMLE KLOVNER: I Greenville er mange meget bekymret for meldingene om klovner som lusker rundt og forsøker å lure barn med seg inn i skogen. Denne klovnen er ikke en slik klovn - han er fotografert på Comicon-messen og gjør seg trolig bare skummel for å blidgjøre fotografen. Foto: Alex Milan TracyVis mer

Barn får ikke være alene på kvelden etter at mystiske klovner skremmer vettet av liten by i USA

Hevder klovnene vifter med penger og forsøker å lokke barn inn i skogen. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange er redde for klovner, og i én amerikansk by har frykten tatt en hårreisende vending.

Yahoo News skriver at én eller flere personer, utkledd som klovner, skremmer vannet av lokalbefolkningen i Greenville i South Carolina.

Klovnen - eller klovnene - forsøker angivelig å lokke med seg byens barn inn i skogen. Politiet er nå koblet på saken etter å ha mottatt en rekke henvendelser, og saken tas så alvorlig at politiet nå ikke ønsker at barna i byen skal være alene på kveldstid i det hele tatt - verken ute eller inne.

FRYKTER KLOVN: Lokalbefolkningen i Greenville i South Carolina hevder en klovn prøver å lokke barn inn i skogen. Video: CNN. Vis mer

Hevder klovnen slår på døra

Det er skogene rundt boligstrøket Fleetwood Manor i Greenville som bekymringsmeldingene stammer fra. En rekke personer, både barn og voksne, hevder å ha sett klovner luske rundt i nabolaget. Enkelte hevder også å ha sett klovner vifte med penger til barn, og noen flere sier de har sett klovner forsøke å lure med seg barn inn i skogen.

Yahoo News skriver også at politiet er blitt tipset om klovner som «hvisker og lager rare lyder». Tipsere hevder også å ha hørt uforståelige lyder av kjettinger og slag mot inngangsdøren sin, ifølge politiet i South Carolina.

En annen Greenville-beboer påstår å ha sett en stum klovn med blinkende nese spasere rundt leilighetskompleksene.

Får ikke være alene

Politiet i byen har nå sendt ut en pressemelding. Her gjøres det klart at sikkerheten til barna i Greenville er av øverste prioritet, samtidig som det tar klare forholdsregler i møte med de mystiske klovnene.

«Det var vært mye snakk og en rekke henvendelser til politiet vedrørende en klovn eller en person i klovneklær som forsøker å ta barn eller å lure barn med seg inn i skogen. Først og fremst er sikkerheten til barna i Fleetwood Manor Apartments vår øverste prioritet», skriver politiet i pressemeldingen.

Som følge av klovnetrusselen slår også politiet fast at barn ikke får være alene på kveldstid.

«Ikke på noe tidspunktet skal et barn være alene på kvelden, eller gå på veiene eller i skogen på kvelden. Hvis ett eller flere barn ses alene på kvelden skal du umiddelbart ringe politiet», fortsetter politiet.

Foreløpig er ingen arrestert.